Nr. 09 - 16. marts 2018

Påskefest

Vi ser meget frem til at mødes med familie og venner af skolen torsdag, den 22. marts, hvor vi holder ”Påskefest” på Gideonskolen. Der øves flittigt i skolens festsal ind imellem den øvrige undervisning. Det bliver en fornøjelse at se, hvad der kommer ud af forberedelserne. Vi ser frem til endnu en festlig og dejlig eftermiddag med forældre og den nærmeste familie. Husk at skrive datoen ind i jeres kalender. Velkommen torsdag, den 22. marts 2018, kl. 15:30.

Statens Museum for Kunst

Tirsdag, den 13. marts, var 7. klasse på besøg hos Statens Museum for Kunst. Her fik de en god rundvisning i ca. 1 time og så en række kunstværker, som de kunne analysere på. Det var spændende og gav eleverne stof til eftertanke og en god viden, der kan bruges i danskundervisningen.

Pengeuge

Eleverne i 8. - 9. klasse har haft en spændende uge med besøg fra Danske Bank. Her har dygtige medarbejdere delagtiggjort dem i, hvordan man laver et godt budget, og gjort dem opmærksomme på områder, hvor man skal være agtpågivende i forhold til optagelse af lån. I 8. klasse har vi desuden brugt en del tid på digital sikkerhed. Eleverne har også fået udleveret hæfter, hvor de kan sætte sig yderligere ind i eksempelvis emner som opsparing, lån, ÅOP, aktier og obligationer.

Copenhagen Phil

Tirsdag, den 13. marts, havde vi besøg af to musikere fra Copenhagen Phil. Det var to strygere, henholdsvis en violinist og en bratschist. De spillede forskellige stykker, blandt andet med temaer fra Disney sange, som eleverne skulle gætte. Eleverne var dygtige til at gætte, hvilke sange der blev spillet på disse klassiske instrumenter. Eleverne fik også mulighed for at ligge på gulvet for at danne billeder til den meget smukt udførte musik.

De to musikere udtrykte glæde ved besøget, ikke mindst fordi eleverne var engagerede, lyttende og deltog i undervisningen. Det var en fornøjelse, at have de to professionelle musikere på besøg. Vi håber, det har skabt interesse for musikkens mange muligheder og givet inspiration til videre udfoldelse inden for musikkens områder. I maj skal 5. og 6. klasse til en koncert med Copenhagen Phil.

Generalprøve

På tirsdag, den 20. marts 2018, deltager vore elever i 9. klasse i afprøvning af to digitale prøver i hhv. dansk retskrivning, og læsning. Det er tilbud, vi hvert år får fra undervisningsministeriet med henblik på at afprøve den tekniske side af online-prøverne. Det betyder også, at eleverne får en praktisk erfaring med prøveformen.

Vigtige datoer:

PÅSKEFEST
Torsdag, den 22. marts 2018, kl. 15:30.

PÅSKEFERIE
Lørdag, den 24. marts, til mandag, den 2. april 2018.

STORE BEDEDAG
Fredag, den 27. april, til søndag, den 29. april 2018.

KRISTI HIMMELFART
Torsdag, den 10. maj, til søndag, den 13. maj 2018.

PINSEFERIE
Lørdag, den 19. maj, til mandag, den 21. maj 2018.