Nr. 02 - 19. januar 2018

8. klasse i Folketinget

Tirsdag, den 16. januar, besøgte 8. klasse Folketinget. Eleverne fik blandt andet lejlighed til at overvære en debat i Folketingssalen, hvor der blev stillet spørgsmål til Statsminister, Lars Lykke Rasmussen. Pia Kjærsgård, der er den første kvindelige formand for Folketinget, styrede debatten, alt imens politikere som Mette Frederiksen (S), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Uffe Elbæk (Å) stillede spørgsmål til ministeren. Derefter fik vi en god omvisning af en folketingsvagt. Eleverne så de kendte gamle paternosterelevatorer og kom tæt på det lokale, hvor den kongelige familie befinder sig, inden de skal lytte til statsministerens åbningstale den første tirsdag i oktober.

Derefter besøgte vi Vandrehallen og fik set den underskrevne Grundlov fra 5. juni 1849. Eleverne besøgte desuden Modtagelsesværelset, hvor man tager imod fine besøg til Folketinget. Her fik de en god beskrivelse af nogle af de billeder, der hænger på væggen og hørte om, hvorledes man før i tiden gik ind og ud af hver sin dør, alt efter om man var medlem af Folketinget eller Landstinget. Eleverne fik rig anledning til at se politikere i fuld aktion der blev interviewet i Vandrehallen og debatterede i politiske sager i Folketingssalen. Da vi kun var 14 elever, lykkedes det ikke at lege ”Politiker for en dag”, som ellers er et ret interessant spil. Vores rundviser var dog meget imponeret over elevernes kunnen og gode opmærksomhed. Eleverne forventes at komme i Folketinget en gang mere, inden deres skolegang er overstået.

Terminsprøver

I den forgangne uge har eleverne i 9. klasse været til terminsprøver i skolens festsal. Eleverne har været til prøve i matematik, dansk, engelsk, tysk, biologi og geografi. Det har været en god anledning til af få afprøvet en rigtig eksamenssituation, så eleverne er velforberedte til prøverne i maj. Der er nu god mulighed for at følge op på eventuelle huller i deres viden.

Billesborg-Cup

Fredag, den 26. januar, skal udvalgte elever fra 4. - 9. klasse deltage i fodboldturneringen Billesborg-Cup i Ravnsborghallen. Her skal eleverne spille imod to andre skoler, henholdsvis Billesborgskolen og Sydkystens Privatskole. En gruppe af vores elever har også forberedt en cheerleader-dans. Vi ser meget frem til, hvordan eleverne klarer sig i år. Eleverne kører sammen med en gruppe lærere i bus til Ravnsborghallen kl. 07:45 på dagen, og forventes at være tilbage på Gideonskolen kl. 14:45.

Vigtige datoer:

VINTERFERIE
Lørdag, den 17, til søndag, den 25. februar 2018 (Uge 8).

FORÆLDREKONSULTATIONER
Onsdag, den 7, og torsdag, den 8. marts 2018.