Nr. 28 - 06. oktober 2017

Forældrekursus

I morgen, lørdag den 7. oktober 2017, kl. 09:00 til ca. 12 har vi inviteret nye forældre på kursus. Der er gået nogle uger, siden skoleåret startede, og det er et godt tidspunkt at mødes med de nye forældre og samle op på skolehverdagen. Vi vil fortælle lidt om skolens navn og historie. Det er nyttig information, som sætter skolens aktuelle situation i perspektiv. Skolens pædagogiske profil er lidt usædvanlig. Derfor er det en god idé at komme bag ved filosofien. Vi vil berøre to vigtige sider af dette: “Individualised System of Instruction” og princippet om “Mastery”. Gideonskolens høje vægtning af det individuelle bygger på disse to principper. Vi glæder os til at se de nye elevers forældre. Der er også plads til forældre, som ikke har haft mulighed for at deltage tidligere.

Vi løber for Afrika

På næste fredag, den 13. oktober 2017, løber vores elever for at samle penge ind til “Ikhaya Lethu”, som er et nyt projekt i Sydafrika. Det er et igangværende børnehjem, som vi vil hjælpe med at få en skole til børnene. Skolen skal ligge i børnehjemmets lokaler, og vores formål med indsamlingen er at skaffe eleverne arbejdspladser og undervisningsmaterialer. Skolen vil komme til at ligne Gideonskolen. Eleverne har fået en sponsorseddel med hjem i sidste uge (kan hentes HER). Sammen med forældrene skal der findes sponsorer, som vil hjælpe eleverne ved at love et beløb for hver kilometer, eleven løber. Løbet vil finde sted på det grønne areal ved Strandesplanaden i lighed med tidligere år. Vi starter efter spisefrikvarteret ca. kl. 12:15 og løber en times tid - eller så længe, børnene kan holde til det. Eleverne er velkomne til at gå eller løbe, som de selv har lyst til det. Forældre er velkomne til at løbe med eller se på. Når løbet er afsluttet, laver vi en opgørelse, som sendes med eleven hjem efter efterårsferien. Vi beder forældrene være behjælpelige med at indsamle og sende pengene til skolen. Der kommer nærmere besked om dette.

Skolerejse til Sydafrika

9. klasses elever har afsluttet første del af deres skolerejse, som var i Cape Town. Det blev en stor og spændende oplevelse. I mandags fløj eleverne videre til Bloemfontein, hvor konferencen med deltagere fra store dele af Afrika finder sted. Eleverne skal deltage i mange forskellige konkurrencer og sammen med de mange andre deltagere opleve fest, sang og glæde ved de youth-rallies, som finder sted om aftenen. I morgen rejser de videre til Durban, hvor næste fase af oplevelserne skal foregå.

Efterår

Efteråret er kommet. Det betyder skiftende vejr. Vi har allerede oplevet det i september, men det er måske mere accepteret i oktober. Vi beder forældre være opmærksom på vejrudsigten, så eleverne er klædt på til regn og blæst, når det er på programmet. Vi forsøger at have eleverne ude i frikvarteret, også selv om vejret ikke er ideelt. Det kræver lidt ekstra af elevernes fodtøj og påklædning. Tak for hjælpen med dette!

Vigtige datoer

Fredag,  den 13. oktober 2017: Sponsorløb for “Ikhaya Lethu”.
Søndag, den 15. oktober 2017: 9. klasse kommer hjem fra Afrika.
Lørdag,  den 14. - søndag, den 22. oktober 2017: Efterårsferie.