Nr. 27 - 29. september 2017

Lejrskole

Vi ser tilbage på en rigtig dejlig uge på Hvidekilde i sidste uge. Stort set alle elever fra børnehaveklassen til og med 7. klasse var på lejrskole fra mandag til og med fredag. Vejret var fantastisk - trods de noget våde prognoser fra meteorologerne. Vi kunne gennemføre både det indendørs- og udendørs program som planlagt. Det var rigtig dejligt. Flere af klasserne var på ekskursioner til bl.a. Teknisk Museum, Esrum Kloster og Frederiksborg Slot. Der var arrangementer i skoven med Geocash og Stjerneløb. Vore daglige Bibelsamlinger, workshops, sportsbegivenheder og meget andet har igen i år styrket fællesskabet og givet mulighed for at styrke og knytte venskaber. Tak til alle, som gjorde en stor indsats for at det skulle lykkes. Der er rigtig mange billeder på skolens hjemmeside fra lejrskolen.

Skolerejse til Berlin

I sidste uge var 8. klasse på skolerejse til Berlin sammen med Ulla Hansen og Kristoffer Riis. Også dette arrangement blev en succes. Vejret var rigtig godt, og oplevelser og indtryk er så mange, at det er svært at summere det op. I rigtig mange år har vi haft denne skolerejse under Ulla Hansens lederskab. Det betyder, at der er sket en forædling af det, man har valgt at se og opleve. Noget er det samme hvert år. Berlin er et historisk sted med mange vigtige begivenheder tilknyttet. Det skal vi se og opleve. Men det er også en særlig anledning til at styrke fællesskabet mellem eleverne. Det var en særdeles vellykket tur. Der er mange billeder fra Berlinturen på skolens hjemmeside.

Skolerejse til Sydafrika

Onsdag, den 27. september 2017, rejste Henrik og Annette Due Jensen til Sydafrika med skolens 9. klasse. Det er en rejse, som har været planlagt det sidste halve års tid. Vi har tidligere haft flere hold i Sydafrika, og hver gang har det været en storslået oplevelse. Eleverne skal se og opleve det historiske Sydafrika, møde de mange befolkningsgrupper og deres kultur, erfare dyreliv og natur på tætteste hold og ikke mindst deltage i All Africa Student Convention (AASC) i Bloemfontein. Her skal de være sammen med 6 - 700 elever fra mange steder i Afrika og deltage i konkurrencer og udstillinger. Lidt populært siger man: “Where does a week last a lifetime? - at AASC”. Vi tror, at denne tur bliver livsforvandlende for vore elever.

Vi løber for Afrika

Fredag, den 13. oktober 2017, løber vores elever for at samle ind til et nyt projekt i Sydafrika. Vi præsenterede projektet ved vores forældremøde i begyndelsen af september, og der var fuld opbakning til det. I dag har alle skolens elever fået en beskrivelse med hjem af projektet “Ikhaya Lethu”. Det er zulu og betyder “vores hjem”. Vi vil hjælpe børnehjemmet med at etablere en skole i deres egne bygninger. Det bliver spændende at deltage og indgå i endnu et projekt sammen med vores venner i Sydafrika. Eleverne har fået en sponsorseddel med hjem, så de sammen med forældrene kan finde støttepersoner i deres nærmiljø. Vi ser frem til en dejlig oplevelse. Sponsorsedlen kan hentes HER.

Efterlysning

To af skolens moon-cars forsvandt fra skolen natten mellem torsdag og fredag i sidste uge. Måske kører de i området, hvor du bor. Hjælp os med at finde de to nye moon-cars. De er begge solgule, og den ene har et ekstra sæde. Kontakt venligst kontoret, hvis du/I ser eller hører noget.

Se billederne fra Hvidekildelejren, tryk HER

Se billederne fra Berlinturen, tryk HER