Nr. 28 - 07. oktober 2016

En fantastisk lejr

Vi kan nu se tilbage på en fantastisk god lejr på Hvidekilde i Kagerup. Det blev igen i år en fin succes med masser af glade børn, der hver morgen stod op til mange gode aktiviteter i nogle skønne naturomgivelser. Her var der skov, fodboldbaner, legeplads, volleyball, indendørs hockey og meget andet. Om morgenen var der er en lille andagt, efterfulgt af morgenmad. Om formiddagen var der morgensamling med et godt budskab og sange, efterfulgt af workshops. Kl. 12 spiste vi frokost.

Hver eftermiddag gik dagen videre med mulighed for ture i skoven, fodbold, kreativt arbejde, og rundbold. Onsdag var nogle af eleverne på besøg på en bondegård, og andre var på Kronborg Slot. Vi spiste aftensmad kl. 17:30, hvorefter aftenen gik med spil, filmfremvisning, godt samvær og forskellige former for godnatlæsninger og gode samtaler om eksempelvis budskabet fra aftenens filmfremvisning. Efter en dejlig uge kunne vi sige pænt farvel til eleverne på Ishøj Station fredag eftermiddag den 30. september og overlade dem til deres forældre.

Skolerejse til Berlin

Mens 0. - 8. klasse var på lejrskole rejste vores 9. klasse til Berlin. Det blev til en vellykket tur med mange gode oplevelser i hovedstaden Berlin, som huser mange spændende historiske seværdigheder. Det blev blandt andet til et besøg ved Checkpoint Charlie, Keiser Wilhelm Gedachtniskirche, et besøg på Olympia stadion, som blev bygget til OL i 1936. Desuden besøgte de det gamle Stasifængsel ”Hohenschönhausen”, som blev brugt til at indespærre politiske fanger helt op til murens fald i 1989. Det blev dermed til en meget indholdsrig uge for 9. klasse, og det giver sikkert stof til eftertanke.

Løb for Siyakhula

Fredag den 14. oktober går startskuddet til dette års motionsløb for Siyakhula i Sydafrika. Vi glæder os til igen i år at kunne gøre en forskel for fattige børn i en anden del af verden. Vi løber for, at børnene fra et fattigt område i nærheden af Durban i Sydafrika kan få skolegang fra 1. til 3. klasse. Dette års mål med løbet er at fremtidssikre skolen. Vi har i de seneste tre år løbet, således at tre bygninger er blevet sat op med plads til eleverne.

For at sikre Siyakhulas fremtid er det vigtigt, at vi får sikret, at eleverne har adgang til de nødvendige skolematerialer. Derudover er der behov for, at skolen bliver registeret. Dette kræver blandt andet, at toiletterne færdiggøres, at administrationslokalet flyttes samt at køkkenet færdiggøres. Vi har hjemsendt et fyldestgørende infomateriale tidligere på ugen. Dette materiale sendes også vedhæftet som pdf-fil i den nyhedsmail som de fleste forældre abonnerer på. På forhånd tak for hjælpen til Siyakhula. NB. Forældre er meget velkomne til at løbe med og skaffe sponsorer.

Se en video fra et tidligere løb i egen afspiller, klik HER

Se den på Youtube, klik HER