NYHEDSBREV

Nr. 10 - 18. marts 2016 

Grisehjerter

Onsdag, den 16. marts gennemførte 7. klasse dissektion af grisehjerter. Det skete som led i deres biologiundervisning. Alle kom helskindet igennem oplevelsen og er dermed blevet lidt klogere på hjertets biologiske funktioner. Hjertet er det vigtigste organ, vi som mennesker har. Uden det er der ikke noget andet, der fungerer. Det er vigtigt, at vi passer godt på hjertet. 

Digital prøve i matematik

Onsdag morgen, den 16. marts, deltog 9. klasse i en generalprøve i matematik. Det gav eleverne endnu en fornemmelse for, hvilke områder de skal kunne beherske ved prøverne til sommer. Prøveformen var digital. Dog har vi som skole valgt at aflægge prøven på papir til sommer. Det er vores elever efter alt at dømme også glade for, da der er risiko for teknisk nedbrud, når tusindvis af elever skal aflægge digitale prøver på et nyt system. 

God Påskeferie

Lørdag, den 19. marts til og med mandag, den 28. marts har eleverne påskeferie. Vi minder om, at der ikke er SFO i påskeferien. I ønskes alle en god ferie! 

Forårsfest

Fredag, den 15. april holder vi forårsfest kl. 15:00. Her vil eleverne fremføre dansestykker og musik. Det bliver som altid festligt og spændende at se, hvad eleverne kan udtrykke ved en sådan særlig anledning. Der vil være fokus på påskens budskab med håb til mennesket. Vi ser frem til at åbne dørene for alle skolens familier og bedsteforældre. I er alle varmt velkomne! Husk at notere datoen! 

BH-klassen i Zoologisk Have

I dag, fredag den 18. marts, er Børnehaveklassen i Zoo. Det bliver en indholdsrig dag med masser af oplevelser og glæde over at kunne observere mange forskellige dyr. Børnene kender allerede mange af navnene fra undervisningen i Børnehaveklassen. Eleverne tager af sted med offentlig transport fra morgenstunden og er tilbage på Gideonskolen omkring kl. 14. 

Spildevandsanlæg

Eleverne i 8. og 9. klasse var torsdag, den 17. marts, på besøg hos Avedøre Spildevandsanlæg. Her fik de en rundvisning på anlægget, der dagligt betjener 1,2 millioner indbyggere på Vestegnen. Der kommer ca. 64 millioner liter vand ind i spildevandsanlægget om dagen. Eleverne arbejdede med en case, hvor de fik tildelt forskellige roller med henblik på at finde løsninger, der kan hjælpe, når Danmark rammes af skybrud og sikre, at vore kloakker ikke overfyldes. Eleverne deltog også i forskellige laboratorieforsøg.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER