Nr. 38 - 11. december 2015

Familiejul

Fredag, den 4. december 2015, afholdte vi årets julearrangement for skolens familier og venner. Huset var fyldt til randen, og der var stor glæde, alt imens eleverne indtog salen med deres gode indslag. Det lykkedes rigtig godt for dem at formidle nogle kreative budskaber igennem sang, musik, dans og drama.
Vi ser tilbage på en berigende eftermiddag, der formentlig har efterladt os alle med nogle smukke indtryk. Tak til alle vores elever, medarbejdere og jer, der mødte op, og støttede op om arrangementet.

Navnet Jesus

Alle forældre, som venter et barn, gør sig mange overvejelser om, hvad barnet skal hedde. Man ønsker et navn, som passer til forældrenes forventninger og forhåbninger om dette barn. I nogle kulturer er det mere tydeligt end i andre. I Sydafrika har vi mødt navne som: Surprise, Princess, Precious, Takemore, Enough m.fl. Alle navne henviser til en aktuel situation for deres nyfødte baby. Da Jesus blev undfanget, kom englen Gabriel til Josef i en drøm og sagde: ”Hun (Maria) skal føde en søn, og du (Josef) skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder." Matt. 1:21. Jesus var et ret almindeligt navn på den tid, men navnet var ikke valgt af forældrene, men af Gud og annonceret af engle. Det betyder ”Herren frelser”. Bibelen siger om Jesus i Fil. 2:9, at Gud højt har ophøjet ham og skænket ham navnet over alle navne, og der er ikke frelse i nogen anden. Jesus kom for at vende mørke til lys, forvandle fortvivlelse til håb og frelse os fra vores synd. Derfor er navnet Jesus noget helt specielt for os alle sammen.

Juletræ

Så blev juletræet hentet i skoven af vores 9. klasses elever. Efter at træet var blevet udvalgt, skulle det fældes og bæres et stykke igennem skoven. Derefter besøgte vi Else Langes hjem, der ligger smukt med udsigt til Isefjord. Her spiste eleverne deres medbragte mad og fik efterfølgende æbleskriver, kaffe og te. Der blev rig anledning til at tale sammen og nyde muligheden for at gå rundt i de smukke naturomgivelser. Da vi ankom til skolen blev træet båret op i festsalen, hvor det blev gjort klar til, at nogle af vores elever dagen efter kunne pynte det. Nu står det smukt i det store vinduesparti og skaber en forventning til, at vi meget snart skal holde juleaften.

Besøg på Rådhus

På torsdag den 17. december skal en del af vores elever optræde på Rådhuset i Vallensbæk Strand. Det foregår kl.10:00. Hvis man har mulighed for at deltage, er det muligt at møde op på Rådhuset. Her kan man genopleve nogle af de stykker, som eleverne fremførte ved ”Familiejul” på Gideonskolen.

Første skoledag i 2016

Det er sidste skoledag tirsdag, den 22. december. Skolen lukker kl. 11. og der er ikke SFO denne dag og der skal ikke medbringes madpakker på denne dag. Skolens medarbejdere samles til julefrokost, når børnene er sendt hjem på juleferie. Skolen åbner igen dørene for eleverne mandag, den 4. januar 2016, til normal tid, hvor også SFO’en er åben.

Tillykke med Guldbrylluppet

Ib og Ingelise Johansen har i dag været gift i 50 år. Vi ønsker dem et stort tillykke med dagen.