Nr. 12 - 10. april 2015

Efter Påske

Så er vi kommet godt i gang igen efter påskeferien. Det var dejligt at møde børn og forældre igen i tirsdags, den 7. april 2015. Vi tror det har været godt for alle med en lille pause. Vejret har jo været rigtig godt de fleste dage, og det har givet nye muligheder for at være udenfor. Vi tror at mange har haft ekstra tid til familie og venner. Nu kører hverdagen igen. Der er 3 måneder tilbage af dette skoleår, så vi er inde i den sidste arbejdsperiode. De fleste elever skal blot fortsætte den gode arbejdsrytme, som de har. Enkelte har brug for at øge indsatsen for at nå årets mål.

For 9. klasse er det en helt speciel situation. Det er slutspurten, som er begyndt. Der er mindre end en måned til de skriftlige prøver. Det kaldes nu “9. klasses prøven” og ikke længere “folkeskolens afsluttende prøver”. I realiteten er det helt det samme, men en revision af prøvebestemmelserne har også ændret på navnet. De fleste prøver er obligatoriske og derfor kendte på nuværende tidspunkt. Enkelte prøver er i udtræk. Det vil sige at de varierer fra år til år inden for to fagpuljer. Resultatet af disse udtræk bliver meddelt eleverne fredag, den 24. april 2015. De nærmere detaljer gives direkte til de implicerede elever. Vi glæder os til en rigtig god arbejdsmåned på Gideonskolen.

Brandøvelse

I onsdags, den 8. april 2015, afholdte vi brandøvelse på Gideonskolen. Det gør vi engang imellem, men det er noget siden, vi sidst har trænet. Først på ugen blev alle eleverne mindet om procedurerne i forbindelse med evakuering af skolen i tilfælde af brand. Øvelsen forløb planmæssigt, alle elever blev “reddet”, og alle fik noget nyt at tale sammen om.

Planlægning

Vi er så småt i gang med planlægning af det nye skoleår. Det overordnede billede er det samme, som vi kender for indeværende skoleår. Børnehaveklassen bliver på 20 elever som i år. Elevbesøgene er næsten afsluttet, så klassen er ved at være dannet. Der vil kun være plads til få elever på de øvrige klassetrin. Udbud af fag og timer bliver som i indeværende skoleår. Der er mange detaljer, som skal arbejdes igennem, og det plejer at tage de næste par måneder.

Tillykke

Samuel Frimand-Meier blev lørdag, den 28. marts gift med Nanna. Eleverne havde lavet tegninger og hilsener, som sammen med en hilsen fra skolen og medarbejderne blev overbragt på dagen. Vi glæder os sammen med vore venner over en meget vellykket dag og ønsker fortsat tillykke med den nye fase af deres liv.

Dronning Margrethe

Torsdag, den 16. april 2015, runder vores dronning 75 år. Vi ønsker Majestæten rigtig hjertelig tillykke på den store dag. Vi har opfordret vores elever til at tegne og skrive en hilsen til dronningen i dagens anledning, som vi vil aflevere på Amalienborg på dagen. Vi har næsten altid markeret dronningens fødselsdag på Gideonskolen, og i år er det noget helt særligt.

Info-skærm

Hver dag er der en ny præsentation på Gideonskolens info-skærm. Det er i kort form en information om enkelte vigtige ting, som er aktuelt for dagen: Vejret, idræt, fødselsdage, aktuelle begivenheder. Det er krydret med billeder, som er helt aktuelle. Præsentationen vækker positiv opmærksomhed om livet på skolen. Tag tid til at se på den, og nyd de mange billeder af eleverne på skolen.