Nr. 11 - 27. marts 2015

Graven er tom

Bibelen fortæller denne beretning i Lukas-evangeliet kapitel 24, vers 1 - 6: Meget tidligt om morgenen den første dag i ugen kom kvinderne til graven med de vellugtende salver, som de havde tilberedt. De fandt stenen væltet bort fra graven, og de gik derind, men fandt ikke Herren Jesu legeme. Mens de stod og ikke vidste, hvad de skulle tro, var der med ét foran dem to mænd i lysende klæder. Kvinderne blev forfærdede og bøjede sig med ansigtet mod jorden, men mændene sagde til dem: "Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde? Han er ikke her, han er opstået."

Der skete meget i Påsken, da Jesus blev korsfæstet og opstod igen. Bibelens beretning i de forskellige evangelier giver mange detaljer og nuancer om den enestående historiske begivenhed. Tilfangetagelsen, forhøret og henrettelsen er dramatisk nok, men det kunne være sket for andre. Opstandelsen er speciel, og derfor er den også bevidnet og nøje beskrevet for at vi kan være sikre på, at den fandt sted. Kvinderne vidste ikke, “hvad de skulle tro” om denne begivenhed, og mange af os andre har stået i den samme usikkerhed. Men vi har som kvinderne taget vores beslutning, og er overbevist om, at sådan gik det til. Graven er tom! Jesus lever! Hurra! Hurra! Derfor glæder vi os til Påske. Vi vil fejre, at Jesus lever og at vi derfor også skal leve efter vores død. Børnehaveklassen har igen i år lavet den bedste påskedekoration, man kan tænke sig: Den tomme grav. Lad den blive skolens hilsen med ønsket om en rigtig god og velsignet Påske.

Påskeferie

Der er Påskeferie fra i dag, når børnene kommer hjem. Vi skal mødes igen på skolen tirsdag, den 7. april 2015, til en helt almindelig tirsdag. Husk også på, at der ikke er SFO i forbindelse med Påskeferien.

H. C. Andersen projekt

I denne uge har 1. klasse haft et projekt om H. C. Andersen. Klassen har været på besøg på biblioteket og hentet bøger. Bøgerne er blevet læst, og eleverne har lyttet til beretninger om H. C. Andersens liv. Resultatet er blevet en lille bog, hvor alle eleverne har skrevet og tegnet til H. C. Andersens eventyr. Eleverne har fået bogen med hjem i dag, så forældrene kan se resultatet.

Engelsk i 1. klasse

Efter påskeferien starter eleverne i 1. klasse på engelsk. Det er Elsebeth Thomsen, som står for undervisningen, og den er baseret på et materiale, som hedder: Speaking English. Den model for start af engelsk har vi brugt på Gideonskolen siden skolen blev startet i 1997. Undervisningen lægges i forlængelse af børnenes nuværende skema, så nogle af skoledagene bliver en lille smule længere.

Skolernes sangdag

Så var det i dag, fredag, den 27. marts 2015, at vi deltog i det fælles arrangement med mange andre af landets skoler, Skolernes sangdag. Vi har prøvet det nogle gange før, og der er fest og farver over arrangementet, og nogle af sangene kendte vi og kunne synge med på.

Revision afsluttet

I sidste uge blev revisionen færdig med vores regnskab for 2014. Der er igen i år et pænt overskud på regnskabet. Nu gøres årsrapporten for 2014 klar, og den sendes til ministeriet i slutningen af april. Når vi mødes til Årsmøde på Gideonskolen i slutningen af maj vil indholdet af både rapport og regnskab blive gennemgået på samme måde som tidligere.