NYHEDSBREV

Nr. 08 - 06. marts 2015


 
 

Skole-hjem-samtaler

I næste uge er det igen tid til forældre-elev-lærer-samtaler - også kaldet forældrekonsultationer. For os på Gideonskolen er det vigtigt at alle tre indgår i samtalen. Eleverne skal også med. Vi glæder os til at mødes til dialog og samarbejde de to dage i næste uge, som er afsat til det. Det er på onsdag og torsdag i næste uge, den 11. og 12. marts 2015. Tidsrammen er sat til kl. 14 - 18. Eleverne får derfor fri på torsdag allerede kl. 14. I tirsdags sendte vi en folder med eleverne hjem, som giver mulighed for at ønske en tid til samtalen. Vi vil gøre vort yderste for at imødekomme ønsketiden. Tidsplanen gøres klar i weekenden, og lægges på skolens hjemmeside, så man kan se den der. Den trykte udgave sendes med eleverne hjem på mandag. 

Undervisningsrapporter

I dag - eller senest på mandag - sender vi undervisningsrapporterne med eleverne hjem. De indeholder skolens beskrivelse af elevens udbytte af undervisningen lige nu. Der er en oversigt over elevernes individuelle arbejdsresultater og en skematisk oversigt over elevernes arbejdsindsats, engagement og holdning til skolen. Rapporterne har samme format som dem, vi sendte hjem i efteråret. Der er to kopier. Den ene beholder forældrene, den anden sendes tilbage i underskrevet stand med eleven, eller afleveres ved konsultationen. 

Musik på Tværs

Mandag, den 2. marts 2015, havde vi besøg af to musikere fra Copenhagen Phil. En trompetist og en violinist. Der blev spillet musik af Bach og andre komponister. Eleverne i 5. og 6. klasse deltog aktivt i undervisningen og fik også mulighed for at svare på og stille mange forskellige spørgsmål til de to professionelle musikere. Nogle af eleverne blev udvalgt til at dirigere musikken til en fællessang. Det var en god anledning til at blive klogere på, hvad der skal til for at blive professionel musiker. 

Vi var med

I tirsdags, den 3. marts 2015, deltog nogle af vore elever fra 7. klasse i en oplæsningskonkurrence sammen med en del andre elever fra Region Hovedstaden. Det er Dansklærerforeningen, som har taget dette initiativ, og vi har været med i en årrække. Denne gang var der 16 skoler som deltog, og vi gjorde det godt, men andre gjorde det bedre. Det var en god oplevelse. Tak til alle jer fra 7. klasse, som har brugt energi og tid til at træne H. C. Andersens eventyr. 

"Fair-play" medaljer

Torsdag, den 5. marts 2015, uddelte vi "fair-play" medaljer til to af de fire hold, vi havde med til Billesborg Cup i slutningen af januar 2015. Vi vil på den måde rose elever, som gennem spillet og deres omsorg og hensyn til kammeraterne, har vist særlig opmærksomhed. Vi siger af og til, at det er vigtigere at være med end at vinde. Det er der nok delte meninger om, men det er dejligt at være med, når man møder kammerater, som ser op til en og ikke det modsatte. Tak til jer alle sammen, som var med, fordi I var med til at gøre det til en god dag. 

Forår

Vi er startet på den første forårsmåned. Vejret har været mere vinteragtigt end forår, men sådan er det danske vejr. Der er derfor god grund til at følge vejrudsigten, så man er klædt på til at møde det lunefulde danske forår. Vi har en god arbejdsmåned foran os inden Påskeferien i slutningen af marts. Ikke mindst for de ældste elever er der meget at arbejde hen mod. Pludselig er det maj, og så starter 9. klasses prøverne og skoleåret rinder ud.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER