Nr. 07 - 27. februar 2015

Hverdag igen

Så er hverdagen i gang igen. Vinterferien er bag os, og februar er snart slut. Vi ser frem til en rigtig god arbejdsperiode frem til Påske. Det er vigtigt med fest og farver, men det er vigtigere med hverdagens rytmer og regelmæssighed. Foråret er på vej, og det ser ikke ud til, at vinteren giver nye udfordringer af væsentlig karakter med hensyn til vejret. Det vil nogle savne, mens andre glæder sig over lidt mindre besvær med trafik og snerydning. Velkommen til foråret.

Oplæsningskonkurrence

I lighed med tidligere år deltager elever fra Gideonskolens 7. klasse i oplæsningskonkurrence med andre 7. klasser fra Hovedstadsregionen. Vores elever har arbejdet længe med teksterne og lige før vinterferien blev det afgjort i en slags generalprøve med 8. klasse som testgruppe, hvem der skal med. Vi er nu klar, og på tirsdag, den 3. marts 2015 drager Ulla Hansen af sted med gruppen. Vi ønsker jer det allerbedste.

Musik på Tværs

På mandag, den 2. marts 2015, har vi besøg af en musiker fra Copenhagen Phill - det tidligere Sjællands Symfoniorkester. Denne gang gælder det eleverne i 5. og 6. klasse. Besøget er første del af arbejdet med et musikstykke, som eleverne senere på foråret skal høre live. Vore elever deltager i en koncert med Copenhagen Phill og oplever både det aktuelle musikstykke og får en nærmere præsentation af orkesteret. Vi har deltaget i arrangementet i mange år, og det har altid været en speciel oplevelse.

Ture ud af huset

Som opfølgning på bonusbutikken, fredag, den 13. februar 2015, har vi i denne uge afviklet nogle af de ture, som eleverne har købt for deres bonus. Det gælder ture til bowling, McDonald’s og til skøjtehallen. Det er hverdage med fest og farver, som giver en ekstra motivation for de involverede elever.

Forældrekonsultationer

Onsdag, den 11. og torsdag, den 12. marts 2015, afholder vi den anden af skoleårets forældrekonsultationer. Vi er i disse dage ved at lægge sidste hånd på elevernes undervisningsrapporter. De bliver klar i løbet af næste uge, så de kan sendes hjem mandag den 9. marts 2015. Tidsrammen bliver som ved konsultationerne i efteråret, derfor er der afsat to eftermiddage til formålet. I næste uge vil der blive sendt yderligere besked med eleverne hjem med mulighed for reservation af konsultationstid.

Ferier og fridage i 2015/16

Planen for ferier og fridage for det næste skoleår, 2015/16, er nu klar. Første skoledag i det nye skoleår er onsdag, den 12. august 2015. Den samlede plan ligger på skolens hjemmeside under “Vigtige datoer”. Vi mindre igen skolens forældre om vigtigheden af at planlægge familiens egne ture og arrangementer i forhold til det.

Brug låget

Vi har igennem længere tid indsamlet mange af vores elevers plastiklåg fra deres skolemælk. De kan nemlig genbruges. Vi har tilmeldt os et indsamlings projekt, hvor vi får 5 point pr. låg. Lige før vinterferien kunne 4. klasse sende 40.000 point af sted. Pointene blev denne gang doneret til kræftramte børn samt mindre bemidlede børn i Danmark.