Nr. 36 - 28. november 2014

Advent

Så er der pyntet op til advent og jul på Gideonskolen. Eleverne har sammen med skolens medarbejdere sat stjerner, dekorationer og andet pynt op på skolen, så vi er klædt på til december. Det er hyggeligt at gøre klar til fest. På søndag er det første søndag i Advent. Ordet advent kommer fra latin og betyder “komme”. Adventus Domini betyder “Herrens komme”. Første søndag i Advent markerer begyndelsen på et nyt kirkeår. Advent er en forberedelsestid, hvor vi fokuserer på Jesu fødsel. I Den danske Folkekirkes tradition fejres Jesu fødsel den 24. december. Det gør vi derfor også på Gideonskolen.

Skolens familier har sikkert deres forskellige traditioner for, hvordan man fejrer jul. På Gideonskolen holder vi fokus på Jesu fødsel. Vi læser om begivenhederne i Bibelen og følger Josef og Maria i deres ventetid på den store og afgørende begivenhed i verdenshistorien: Guds søn blev født som et menneskebarn på jord. Jesus kom for at vise os, hvem Gud er og for at bane en vej til frelse for alle mennesker, som tror, at Jesus er Guds søn og verdens frelser. Vi har forskellige traditioner på Gideonskolen, som vi er fælles om. Vi giver os tid til at hygge med eleverne uden at glemme, at vi er en skole.

Hilsen fra Sydafrika

We want to tell you that we so appreciate all you and your school staff and students are doing for the children at Siyakhula. Every person who has given towards the Grade 1 and 2 classrooms have helped to change a child’s life forever. Most of these children would not have received a good foundation if it hadn’t been for all of you who have so generously given to this cause. Thank you – Thank you – Thank you.

In the Bible, we read in Matthew 10:42: And if anyone gives even a cup of cold water to one of these little ones who is my disciple, truly I tell you, that person will certainly not lose their reward. You have certainly taught the students at Gideonskolen to be givers, and we believe that this is one of THE most important lessons we can ever learn in life. Much love and blessings, Graham and Pam Yoko.

Vi træner

Den sidste tid har vi trænet målrettet med de forskellige elevgrupper, som skal optræde til vores “Jul på Gideonskolen”. I næste uge vil denne træning være mere intensiv. Det betyder, at en del af den normale undervisning erstattes af træning. Det kan være dans, musik og sang eller anden optræden. Træningen er en vigtig proces i forberedelsen til vores fest.

Jul på Gideonskolen

Så er det på næste fredag, den 5. december 2014, vi mødes til fest på Gideonskolen. “Jul på Gideonskolen” er en årlig tilbagevendende tradition. Vi giver en optakt til julemåneden og markerer i musik, sang og dans vores glæde over at Jesus blev født. Det giver anledning til lovsang, pris, ære og tak til Gud, fordi han tænker på os og er interesseret i os. Vi mødes kl. 15:00, og programmet slutter ca. kl. 17. Den første del er samlingen i festsalen og derefter er der en lille forfriskning. Det giver anledning til at snakke sammen og hilse på mange. Vi inviterer alle skolens familier, og bedsteforældre er også inkluderet.