Nr. 34 - 14. november 2014

Efterårstur til Zoo

I fredags, den 7. november 2014, var børnehaveklassen en tur i Zoologisk Have. Vejret var rigtig godt for årstiden, og dyrene var i gang med mange søde og sjove ting. En af børnenes forældre kender en dyrepasser, som gav lidt ekstra oplevelser på dagen. Børnene rørte ved levende melorme og så døde rotter. Begge dele skulle bruges som foder. Dagen fik hurtigt ben at gå på, og der var også tid til at lege inden man tog bus og tog hjem igen.

2. klasse på Siyakhula

I onsdags, den 12. november 2014, begyndte man at opføre det nye hus til den kommende 2. klasse på Siyakhula. Huset er magen til det hus, som blev bygget for et år siden. Det er rigtig spændende, at vi får lov til at være med til at hjælpe nogle børn på en lille skole i Sydafrika. Indsamlingen fortsætter, og også i denne uge har elever bidraget med at hælde propper i vores rør i salen på Gideonskolen. Tusind tak for det. Der mangler nu kun få elever med deres sponsorpenge, så indsamlingen synes at gå rigtig fint.

ABC-klassen læser

I denne uge bliver 1. klasse færdige med den sidste “Lyt & Læs”. I næste uge er der tests, og når det er klaret, holder vi en lille fest for klassen. Alle har nået et vigtigt mål. Læsegrundlaget er nu på plads, og en hel del af eleverne har allerede knækket læsekoden og resten er godt på vej. Nu kommer en periode med intensiv læsetræning, så sikkerhed og hastighed udvikles.

Tilsyn

I går, torsdag, den 13. november 2014, havde vi besøg af vores tilsynsførende, Palle Kristensen. Han besøgte forskellige klasser og lærecentre for at danne sig et overblik over arbejdet, der foregår på skolen. Det er altid et hyggeligt og kærkomment besøg, som benyttes til selv at evaluere, hvordan vores arbejde udvikler sig. Det er samtidig et godt tidspunkt lige efter konsultationerne, så vi også har indtryk at videregive fra dem.

Efter-fyraftens-møde

Vi havde ca. 30 gæster på besøg i onsdags, den 12. november til vores efter-fyraftens-møde. Det er formentlig det sidste i 2014. Nu skal de mange interesserede have en tilbagemelding, og for langt de fleste bliver det opskrivning på ventelisterne - desværre.

BH-klassen til august 2015

I løbet af kort tid skriver vi til alle forældre med børn skrevet op til den kommende børnehaveklasse. Det gælder altså både elever, som har brev på, at der er reserveret plads, og alle dem på ventelisten. Formålet er at afklare, hvem der fortsat er interesseret i den kommende børnehaveklasse. Når svarene kommer tilbage, har vi mulighed for at vurdere, hvor mange fra ventelisten, der bliver plads til. Der er generelt for mange på ventelisten til at der blive plads til alle, og vi vil allerede nu anbefale forældre med børn på ventelisten om at overveje alternativer.

Jul på Gideonskolen

Vi minder om det store julearrangement, fredag den 5. december kl. 15 til ca. 17. Reserver dagen og tidspunktet. Hele familien er velkommen.