Nr. 32 - 31. oktober 2014

Velkommen til konsultation

Vi er næsten klar til forældre-elev-lærer samtalerne i næste uge. De sidste uger har vi arbejdet intenst for at sikre den nye IT-model for fremstilling af elevernes undervisningsrapporter. Det er lykkedes - og det er vi rigtig glade for! I går, torsdag, den 30. oktober 2014, fik eleverne den aktuelle undervisningsrapport med hjem. Den findes ikke længere i elektronisk udgave, men kun som papirversion. Den omhandler de samme elementer som den gamle type rapport. Forsiden beskriver elevens fremmøde. Side 1 er en beskrivelse i ord af elevens udbytte af undervisningen, elevens arbejdsvaner og relationer til andre elever. Side 2 er en oversigt over resultaterne fra lærecenteret (individuel undervisning). Bagsiden er den kendte opstilling med bogstaver, som udtrykker elevens “flid-orden-opførsel”, hvis vi skal bruge en lidt gammeldags terminologi.

Eleverne har fået 2 rapporter med hjem. Den ene kan forældrene beholde, mens den anden skal afleveres i underskrevet stand. I weekenden færdiggøres tidsplanen, og den offentliggøres på skolens hjemmeside. Eleverne får den med hjem i papirversion på mandag. Konsultationerne er fordelt på to dage: Onsdag, den 5. november og torsdag, den 6. november. Eleverne har begge dage fri kl. 14, så der bliver tid til konsultationerne om eftermiddagen og først på aftenen. Eventuel ventetid kan tilbringes i spisesalen, hvor der serveres kaffe og kage mv. Der vil være aktivitetsmulighed for eleverne i projektrummet og salen. Der er SFO som sædvanlig indtil kl. 16:30. Velkommen til forældrekonsultation.

Fri kl. 14

På torsdag, den 6. november 2014, har alle elever fri kl. 14. Vi åbner skolen kl. 14 - 18 for konsultationer. SFO er åbent i normalt omfang.

Geologisk Museum

På tirsdag, den 4. november 2014, har vi arrangeret et besøg på Geologisk Museum for alle elever i 8. og 9. klasse. Det er et besøg, som er knyttet til geografiundervisningen, og vi har tidligere haft fine oplevelser i den anledning.

Siyakhula-indsamlingen

Det var en fest ved gudstjenesten i onsdags. Vi har opsat et stort plexiglasrør, som eleverne kan lægge mælkepropper i, når deres bidrag til Siyakhula er afleveret. Hver prop svarer til 15,- kr. Søjlen med propper vokser støt, og nu er vi nået over halvdelen, altså mere end 50.000,- kr. Eleverne stod i en lang kø for at bidrage med deres andel, og søjlen voksede, elever jublede og klappede, og det var en glæde at følge processen. Tak til alle, som har husket deres bidrag. Vi fortsætter indsamlingen de næste par uger og håber, at vi så har nået målet.

Ind i november

Så går vi ind i november. Vi stillede uret tilbage til normaltid sidste weekend, så det er lidt lysere om morgenen, men det ændrer sig hurtigt, og vintermørket kommer over os. Det er tid til at finde reflekserne frem, så man er synlig i trafikbilledet.

Husk regntøj

Vejret er meget omskifteligt i disse dage. Det betyder, at vi undertiden har regnvejr både i skoletiden og på skolevejen. Det er derfor vigtigt, at eleverne er klædt på efter vejret.