Nr. 31 - 24. oktober 2014

Løb for Siyakhula

Midt i en periode med ustabilt vejr og udsigt til regn, oplevede vi tørvejr og fine betingelser på vores motionsdag, fredag, den 10. oktober 2014. Det blev for os alle sammen en uforglemmelig oplevelse. Stemningen var god, humøret var højt, og alle eleverne løb. I år havde vi valgt at børnehaveklassen og 1. klasse deltog i projektet, så det blev en fælles oplevelse og indsats.

Eleverne løb tilsammen 1.357 km. Sidste år løb vi 999 km. Den samlede sum fra sponsorerne er over 100.000,- kr. Det er rigtig, rigtig flot. Tusind tak til elever, forældre og sponsorer. Umiddelbart efter løbets afslutning kontaktede vi vores samarbejdspartner i Sydafrika og fortalte om resultatet. Vi fik en varm og hjertelig tilbagemelding. Nu er man i gang med undersøgelser og planlægning for at sikre eleverne på Siyakhula det nye hus til 2. klasse. Det skal stå færdigt midt i januar 2015, når det nye skoleår begynder.

I onsdags, den 22. oktober 2014, fik alle eleverne deres diplom for deltagelse i løbet. Sammen med det er der er kopi af sponsorlisten og et følgebrev til forældrene. Vi beder om hjælp fra forældrene til at samle de lovede penge og indsætte dem på skolens bankkonto. Vi håber det kan gøres relativt hurtigt, så vi kan sende pengene videre. Vi glæder os til at se det nye hus komme på plads på Siyakhula. TAK til alle skolens elever, familier og sponsorer for opbakning og økonomisk hjælp. Der er lavet en video om løbet, klik her for at se den på YouTube. God fornøjelse!

Bonus-ture

I denne uge har nogle elever været på ture, som de har købt i Bonusbutikken før efterårsferien. Det gælder bowling og besøg på McDonald's. I næste uge regner vi med at de sidste ture afvikles.

Museum og Mediarium

I tirsdags, den 21. oktober 2014, besøgte 7. klasse Statens Museum for Kunst. Vi havde bestilt en guidet rundvisning. Der var stor interesse for besøget, og næppe mange af eleverne havde haft en sådan oplevelse før. Det er en del af danskundervisningen. I torsdags, den 23. oktober 2014, deltog 9. klasse i Jyllands-Postens Mediarium på Rådhuspladsen i København. Eleverne arbejdede i forskellige redaktioner med avisens stof for at opleve udvælgelse af stof til avisen. Det var en arbejdssituation med “hands-on” i forbindelse med avisens nyhedsformidling. Det var en rigtig god dag.

Konsultationer

I næste uge sender vi besked med hjem om forældrekonsultationerne, som finder sted onsdag og torsdag, den 5. og 6. november 2014. Begge dage er det kl. 14 -17. Der vil som sædvanlig blive mulighed for at ønske dag og tid. Ud fra dette vil vi sammensætte en tidsplan, som sendes hjem, så der er en tydelig plan for de enkelte familier. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme ønskerne, men beder om forståelse for variationerne. Undervisningsrapporterne sendes med eleverne hjem senest mandag den 3. november 2014.