Nr. 30 - 10. oktober 2014

I dag sker det

I dag, fredag, den 10. oktober 2014, løber vi for Siyakhula. Det er skolernes motionsdag, og vi løber ligesom alle andre skoler. I stedet for at løbe for os selv, løber vi for at hjælpe børn i Sydafrika til en bedre skolegang. Alle Gideonskolens elever har fundet sponsorer, som betaler et beløb for hver kilometer eleverne løber. De indsamlede penge går ubeskåret til udbygning af Siyakhula Christian Academy med et hus til 2. klasse. Flere af skolens forældre har allerede givet tilsagn om personlig støtte til projektet. Tusind tak for det. Måske er der andre forældre, som gerne vil være med, eller som kender nogen, som vil støtte det gode initiativ. Den legendariske præsident, Nelson Mandela, sagde ved en anledning, at undervisning er den vigtigste faktor til at udvikle et folk. Vi er med til at skabe en bedre fremtid for familier, som bor i nærheden af Siyakhula. Vi glæder os til at være med til at gøre en forskel både for det enkelte barn, de familier de kommer fra og det township, de bor i. TAK til alle skolens elever, familier og sponsorer for opbakning og økonomisk hjælp.

Bonusbutik

Der var feststemning på Gideonskolen i går, torsdag, den 9. oktober 2014. Det var den første Bonusbutik i dette skoleår. Butikken var sat op i spisesalen og bugnede med spændende sager til de fleste årgange. Eleverne hyggede sig med at se, føle og opleve de mange gode tilbud, og derefter at omsætte deres velfortjente bonus til praktiske skoleting, legetøj eller ture.

50 til efter-fyraftens-møde

I tirsdags, den 7. oktober 2014, havde vi efter-fyraftens-møde. Det var det største fremmøde nogensinde med 50 interesserede forældre, og mindst lige så mange børn. Der var en god stemning og positiv opbakning og interesse. Det var en fornøjelse at tale med de mange fremmødte. Næste efter-fyraftens-møde er planlagt til onsdag, den 12. november 2014 kl. 16:15.

Konsultationer

Vi har planlagt forældre-elev-lærer-konsultationer onsdag og torsdag, den 5. og 6. november 2014. Begge dage er det kl. 14 -17. Forud for konsultationerne sendes en undervisningsrapport med eleverne hjem. Den danner udgangspunkt for samtalen. Rapporten ligner de tidligere, hvad indholdet angår, men genereres på en ny måde. Mere om dette senere.

Børnehaveklasse, august 2015

Vi får mange forespørgsler om plads til børnehaveklassen 2015. Der er rigtig mange skrevet på venteliste - flere end vi kan forvente at have plads til. I slutningen af november skriver vi til alle på listen: Både til forældre, som har fået tilsagn og til forældre med børn på ventelisten. Formålet er at afklare, hvilke børn, der fortsat er interesseret og hvilke, som har fundet plads andre steder eller måske er flyttet. På den måde håber vi, at få et aktuelt billede af behovet.

Efterårsferie

I næste uge er det efterårsferie. Skolen er lukket fra lørdag, den 11. oktober til og med søndag, den 19. oktober 2014. Der er heller ingen SFO i efterårsferien. Vi glæder os alle sammen til en lille pause. Det bliver godt at være sammen med familie og venner og lave noget andet end skole. Rigtig god efterårsferie.