Nr. 28 - 26. september 2014

Lejrskole og skolerejse

Så er vi samlet igen på Gideonskolen. 9. klasse er kommet tilbage fra en fantastisk tur til Berlin. Vejret var godt, fællesskabet fint, og oplevelserne mange og stærke. Turen har betydet meget for sammenholdet i klassen og for den tyske sprogforståelse. Alle andre elever havde en utrolig spændende uge på Hvidekilde. Alt forløb efter planen. Vi gennemførte de mange programpunkter både udendørs og indendørs. Elever var på udflugter og vi have sommervejr: 24 grader og ingen regn. Turen frem og tilbage forløb uden problemer, og især på hjemturen havde vi god plads i toget. Der er meget at fortælle om lejrskolen.

Vi er sikker på, at eleverne har deres egne fortællinger om turen til Helsingør, om bondegårdsturen, om skovløbet, om stjerneløbet, om de daglige sportsarrangementer og work-shops. Et highlight for juniorerne på bondegårdsturen var at opleve en kalv blive født. Processen var netop begyndt, da eleverne ankom, så de så fødselen, kalven komme på benene og alle detaljer omkring dette. Bibelsamlingerne omkring Nehemias er et kapitel for sig, som vi tror har inspireret mange. Aftensamlingerne var fyldt med energi og muligheder for hygge og afslapning. Vi er kommet hjem igen med taknemmelighed for et par særdeles vellykkede arrangementer.

Naturvidenskabelig uge

I den forløbne uge har vi afholdt Naturvidenskabelig uge. Det har især været rettet mod eleverne i 7. - 8. og 9. klasse. Hver dag - bortset fra tirsdag - har vi haft besøg af nøglepersoner fra bl.a. DTU og Københavns Universitet. Eleverne har mødt forskere og phd-studerende med høj kompentence inden for deres felt. Foredragene har bl.a. omhandlet: Giftstoffer i din dagligdag - Snyd kræftcellerne - Cystisk Fribrose - Alzheimer. 9. klasse har desuden deltaget i et sundhedseksperimentarium sammen med andre elever fra Vallensbæk. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som i år lå i denne uge. Vi glæder os over at kunne tilbyde vore elever en mulighed for fagligt input på højt niveau.

Forældrekursus

Lørdag, den 4. oktober 2014 kl. 9:00 - ca. 12 har vi inviteret nye forældre på kursus. Skoleåret er kommet godt i gang, og det er et godt tidspunkt at mødes og give en bredere baggrund for Gideonskolens liv og virke. Vi har sendt en særlig besked med hjem til de familier, hvor vi umiddelbart skønner at det er relevant. Andre interesserede er også meget velkomne.

Løb for Siyakhula

Vi gjorde det sidste år med utrolig succes og resultat. Elevernes og forældrenes indsats sidste år i oktober resulterede i en skolebygning på Siyakhula, som har fungeret for 1. klasse siden januar 2014, da deres skoleår startede. Kan vi gøre det igen? Det spørgsmål stillede vi forældrene ved mødet i september. Der var entydig opbakning til det, og ud over sponsorløbet, fredag, den 11. oktober 2014, har vi fået mange gode idéer, som vi arbejder videre med. Vi har i dag præsenteret projektet for eleverne, og de har fået en folder med hjem, den kan ses HER, som præsenterer planen og forklarer nærmere. Eleverne har også fået sedler med hjem, den kan hentes HER, så de kan skaffe sponsorer for deres løb. Tag vel imod projektet og hjælp det godt på vej.

Gideonweb

Gideonweb - forældrenes mulighed for at følge deres barn individuelle udvikling - virker ikke længere. Det kan være en midlertidig situation. Det kan også være at vi må acceptere den som permanent.

Se billeder fra Hvidekildelejren, tryk HER

Se billeder fra turen til Berlin, tryk HER