NYHEDSBREV

Nr. 25 - 29. august 2014 

Velkommen

Velkommen til skoleårets første forældremøde. Det er på onsdag, den 3. september 2014 kl. 19:00 - ca. 21. Vi glæder os til at orientere alle forældre om skolens status og planer på mange områder. Vi har fokus på skolen og fokus på den enkelte. Der vil være en særlig samling for 9. klasses forældre. Det gælder klassens nye, daglige arbejdssituation og den forestående skolerejse til Berlin. Der er nu sendt brev med alle eleverne hjem, så forældrene kan tilmelde sig senest på mandag. 

Lejrskole og skolerejse

Vi afholder lejrskole i uge 38: Fra mandag, den 15. til fredag, den 19. september 2014. Det gælder alle elever i BH.- klasse til og med 8. klasse. Lejrskolen går til Hvidekilde i Kagerup ved Hillerød. Vi har ofte benyttet dette dejlige lejrsted og glæder os til at komme tilbage igen i år. Der sendes snarest information med eleverne hjem om lejren. I samme uge rejser Ulla Hansen og Kristoffer Riis til Berlin med eleverne fra 9. klasse. Også det er en rejse, vi ofte har foretaget og har gode erfaringer med. Der er sendt besked om dette med eleverne hjem, og det bliver en herlig oplevelse. Velkommen til spændende dage i september. 

ABC - alle børn cykler

På mandag starter projektet: “Alle Børn Cykler”. Det er en landsdækkende kampagne, hvor der sættes fokus på “børn og bevægelse” og “børn og trafik”. Det er også en konkurrence mellem landets skoler om at køre mest i perioden 1. til 12. september. Ud over konkurrencen med landets øvrige skoler har vi vores egen konkurrence på Gideonskolen. Vi belønner den klasse, som i forhold til antallet af elever har deltaget mest. De fleste af skolens elever bor tæt på skolen og kommer frem og tilbage ved at gå eller cykle. Andre bruger med fordel bus eller køres af forældrene. Men alle færdes i trafikken. 

Det er jo primært forældrene, som lærer børnene de grundlæggende regler, men vi hjælper gerne til. Man får point for at cykle. Man kan cykle til skole eller man kan cykle derhjemme. Der er ikke krav om en bestemt afstand. Har man cyklet får man point. Bruger man cykelhjelm får man dobbelt så mange point. Det er klasselæreren, som hver dag registrerer elevernes aktiviteter. Vi ved, at der ikke er plads til alle cykler i stativerne. Man må derfor gerne parkere sin cykel langs hegnet på skolens grund; men ikke på gang- eller legearealerne. Husk, at cyklen skal være forsvarligt låst. Vi glæder os til at være med igen i år og ser frem til en sjov og festlig kampagne. 

Besøg i Folketinget

På tirsdag, den 2. september 2014, har vi et besøg i Folketinget med 8. og 9. klasse. Vi har hvert år et par særlige besøg i Folketinget med nogle af de ældste klasser. Det er en del af undervisningen, og samtidig en stor oplevelse for elever, som aldrig har været der før. Dem er der nogle af i hver klasse. 

5. september 2014

På fredag i næste uge er det 5. september. Det er en vigtig dato for alle privatskoler. Antal indskrevne børn på denne dato bestemmer skolens statstilskud i det kommende skoleår. Vi har 166 registrerede elever, og det er grundlaget for Gideonskolens økonomi. Det er 14 elever flere en sidste år.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER