Nr. 16 - 09. maj 2014

Zoologisk Have

I mandags, den 5. maj 2014, var børnehaveklassen, 1. og 2. klasse på tur i Zoologisk Have. Vejret var ideelt, selv om prognosen lovede regn. Det var der så ikke. Der var ikke så mange mennesker i haven, så der var god plads til at høre, se og opleve. Dyrene var i fuld gang med mange aktiviteter, og vore elever fik en særdeles fin oplevelse. Nu skal der skrives / tegnes og så kommer der et produkt fra nogle af dem.

Den nye børnehaveklasse

I dag, fredag, den 9. maj 2014, kl. 14:30 - 15:30, har vi besøg af den kommende børnehaveklasse. Det er introduktion til det kommende skoleår, og vi har rigtig gode erfaringer med at samles på denne måde. Forældrene er sammen med Ib Johansen til generel information, og alle børnene er sammen med Elsebeth Thomsen og andre medarbejdere for at møde hinanden.

Politiker for en dag

På mandag, den 12. maj 2014, skal 8. og 9. klasse på besøg i Folketinget. De skal være “politiker for en dag”. Der er lagt et program, så eleverne oplever folketingsmedlemmernes arbejdsdag på deres egen krop. Eleverne deltager i et ungdomsparlament, fremsætter lovforslag, deltager i udvalgsarbejde og modtager henvendelser fra pressen. Det er alt sammen fiktivt - et spil - men eleverne får en god fornemmelse af, hvad det vil sige at være i Folketinget.

Den sidste skriftlige prøve

De fleste skriftlige prøver er nu overstået. Der er kun én tilbage på tirsdag, den 13. maj 2014: kl. 09:00 - 10:00: Biologi - Internetprøve. Alternativ: Biologi - papirprøve senere på dagen. Derefter fortsætter eleverne i skole, men med et ændret skema. Skoledagens rammer er ikke ændret, men der arbejdes udelukkende med de fag, de skal til mundtlige prøver i. Vi kalder det “styret prøveforberedelse” og har rigtig gode erfaringer med det. Vi har derfor ingen “sidste skoledag” som andre skoler, men fejrer vore elever i 9. klasse til skolens store afslutningsfest, torsdag, den 26. juni 2014. Den første mundtlige prøve er i engelsk, og den finder sted mandag, den 2. juni 2014.

Årsmøde 2014

Velkommen tirsdag, den 27. maj 2014 kl. 19:00, til Årsmøde på Gideonskolen. Vi beder forældrene om at reservere aftenen. Velkommen.

Skolefotografering

Årets skolefotografering finder sted mandag, den 12. maj 2014. Eleverne har fået seddel med hjem i tirsdags med yderligere information. Sedlen skal udfyldes og afleveres på skolen senest på mandag inden fotograferingen. Forældre kan se resultatet af fotograferingen og bestille i henhold til det. Når billederne er klar modtager vi dem på skolen og udleverer dem til eleverne. Husk på, at der ikke er nogen forpligtelse til at købe, men en forpligtelse til at sende billederne retur, hvis man ikke vil købe dem.

Store Bededag

På fredag i næste uge, den 16. maj 2014, er det Store Bededag. Det er en skolefridag. Der er heller ingen SFO denne dag.