NYHEDSBREV

Nr. 13 - 11. april 2014 

Graven er tom

Den sidste måned har eleverne i børnehaveklassen arbejdet med et projekt om Påske. Alle har bygget og dekoreret en tom grav. Det kan lyde lidt grotesk, men det er faktisk en ganske smuk dekoration. Den tomme grav er central i vores Påske. Jesus lever og han er opstået. Det skete påskemorgen efter tre dage i graven. Paulus taler om opstandelsen, og leger med tanke om: “Hvad nu, hvis Jesus ikke var opstået?” I 1. Kor. 15 læser vi: “Men når det prædikes, at Kristus er opstået fra de døde, hvordan kan så nogle af jer sige, at der ikke findes nogen opstandelse fra de døde? Hvis der ikke findes nogen opstandelse fra de døde, er Kristus heller ikke opstået; men er Kristus ikke opstået, er vores prædiken tom, og jeres tro er også tom... For hvis døde ikke opstår, er Kristus heller ikke opstået; men er Kristus ikke opstået, er jeres tro forgæves, så er I stadig i jeres synder,...  Har vi alene i dette liv sat vort håb til Kristus, er vi de ynkværdigste af alle mennesker. Men nu er Kristus opstået fra de døde ...” Hele Guds frelsesplan for alle mennesker er bundet op på den opstandne Jesus. Han lever - derfor lever vi. Den tomme grav er vigtig og fornuftig i vores fejring af Påsken. Rigtig glædelig Påske. 

Hvad skal der nu ske?

Det spørgsmål får vi fra mange elever i disse dage. Biblioteket er flyttet, og de gamle reoler er væk, og inden vi går på Påskeferie er computerne også væk fra den gule forhal. Nå væggen er sat op til afskærmning for det nye børnehaveklasselokale, bliver rummet retableret med det meste af det gamle inventar, og den “gule forhal” får de kendte funktioner tilbage frem til sommerferien. Først når alle elever er gået på sommerferie, vil den “store” rokade finde sted. Børnehaveklassen kommer på plads, den kommende ABC-klasse skal være i nuværende børnehaveklasselokale, og computerne bliver stillet op i det tidligere ABC-lokale, som også skal fungere som opholds- og grupperum. Vi vil allesammen komme til at savne den gule forhal, men det nye vil blive gavnligt på mange andre måder også. 

H. C. Andersen

ABC-klassen er i gang med et projekt om H. C. Andersen. I mandags besøgte eleverne biblioteket i Vallensbæk for at låne bøger. De dumpede tilfældigt ind i et H. C. Andersen show, og lyttede til en dramatisk fremførelse af et af eventyrene. I denne uge har de læst eventyr og lyttet til beretningen om H. C. Andersens liv. Alle har bidraget til et fælles projekt, som elever og forældre får glæde af. 

Robin Hood

Det blev en flot eftermiddag i fredags med 4. klasses præsentation af Robin Hood. Der var stor begejstring blandt de mange gæster. God klaret 4. klasse og Benedikte Back. 

Påskefest

I går samledes skolens familier til Påskefest på Gideonskolen. Tak for en fin opslutning. Tak til elever og medarbejdere for en fornem indsats. Nu er vi klar til Påskeferien. 

80 år og still going strong

Else Lange er gift med Rino Lange, som i onsdags fyldte 80 år. Tillykke med det. Rino Lange er en af initiativtagerne til Gideonskolen og medunderskriver på anmeldelsen til Undervisningsministeriet i 1997, da vi startede skolen. Rino Lange var i øvrigt med til at starte FKF - foreningen til oprettelse af kristne friskoler, som i dag har 35 friskoler tilknyttet, hvoraf Gideonskolen er en af dem. Rino Lange er en flittig gæst ved Gideonskolens arrangementer. Vi ønsker rigtig hjertelig tillykke og tak for mange års opmærksomhed og interesse. 

Påskeferie

Skolen holder påskeferie fra lørdag, den 12. april til mandag, den 21. april 2014. Begge dage inklusive. Der er ingen SFO i denne periode.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER