Nr. 03 - 24. januar 2014

UU-vejleder på besøg

I mandags, den 20. januar 2014, havde 9. klasse besøg af UU-vejleder, Jacob Hammer-Helmich, som også er forældre ved skolen. Eleverne fik overblik over muligheder og adgangskrav til forskellige ungdomsuddannelser. De gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser, 10. klasser, efterskoler og meget andet. Mange unge er af forståelige årsager meget usikre på de næste led i deres uddannelser, og derfor er der grund til at få ny viden og stille mange spørgsmål. Det fik eleverne lejlighed til i mandags. Tusind tak for hjælpen.

Det er en kold tid

Vi har heldigvis ikke set meget til sneen, men det er koldt, og i denne uge har der blæst en voldsom vind, så chill-faktoren er på minus 10 grader. Det stiller krav til påklædningen, når eleverne skal til og fra skole. Der er brug for både vanter, halstørklæder og huer. Vi har set en del elever med "små" sko, som efter vores vurdering er fine til en god sommerdag, men ikke yder den nødvendige beskyttelse på en kold vinterdag. Vi kan anbefale et par ekstra sokker, hvis det ene par skulle blive våde af forskellige årsager. Vi beder forældrene hjælpe, så eleverne er passende klædt på i skole.

Kom i god tid

"Hvis man kommer præcis, kommer man 5 minutter for sent!". Sådan har vi sagt til mange forældre, da de søgte om optagelse af deres barn på Gideonskolen. De "5 minutter" skal bruges til at få styr på vigtige ting ved dagens begyndelse. Madpakken skal på plads, hjemmearbejdet tages frem, mobilen slukkes og lægges væk, toiletbesøg skal klares. Der er mulighed for at hilse på vennerne. Kort sagt: Det gælder om at få en god, og rolig start på skoledagen og være parat til dagens udfordringer.

Så gælder det Billesborg Cup

På fredag, den 31. januar 2014, går det løs. De udvalgte elever skal dyste om pokalerne. Det foregår i Ravnsborghallen i Køge. Eleverne møder kl. 07:30 og skal med bus til Køge. Vi er tilbage ca. kl. 14:15. Eleverne får på mandag brev med hjem med alle de praktiske oplysninger. Alle andre elever cskal møde til normal tid på Gideonskolen - til så normal en skoledag, som vi kan præstere med de færre elever, der er i visse klasser. Vi ser frem til en spændende og festlig dag sammen med de andre skoler.

Bring Your Own Device

Vi har længe inspireret til at skolens elever har egne computere med i skole. En del har fået løst opgaven, men der er fortsat brug for at gøre opmærksom på det. Det gælder primært elever i 5. - 9. klasse, men også gerne elever i yngre årgange. Gideonskolen er i gang med at opdatere skolens egne stationære computere, og kan inden længe ikke længere stille bærbare PC’ere til rådighed for eleverne. Vi har givet en række anbefalinger om køb af computere på vores hjemmeside. Den findes ved i menuen at vælge "Elevsider" og klikke på: Bring Your Own Device. Siden er netop revideret og fremtræder i en kortere og mere overskuelig version.

Fat om Finanserne

I går, torsdag , den 23. januar 2014, var 9. klasse på kursus i Ungdomsbyen i Rødovre. Kurset hedder "Fat om Finanserne" og er tilrettelagt af forsikringsselskabet Tryg og Nordea Bank. Eleverne var godt forberedt og indgik i forløbet med engagement og opmærksomhed. Igen fik vi en dejlig og vedkommende oplevelse, som giver en bedre forståelse for pengesager og forsikringer.