Nr. 39 - 20. december 2013

Glædelig Jul

"Glædelig Jul" er en meget almindelig hilsen. Den kan betyde alt eller meget lidt. Den engelske hilsen: "Merry Christmas" indeholder et dybere perspektiv i ordvalget, selv om man selvfølgelig kan mene det samme med det danske udtryk. "Christmas" fokusere på Kristus - altså Jesus, som kom til jord som Guds Søn. En glædelig Jul er derfor, ønsket om at opleve den glæde det er for et menneske at finde Kristus. Hyrderne fandt Jesus på englenes opfordring: "I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe." Hyrderne fandt ham og tilbad ham. Vismændene fra øst fandt Jesus, tilbad ham og bragte ham gaver. De var ikke i tvivl. Der var født en kongesøn. At finde Jesus i vores jul i dag kan godt være lidt svært. Der er så mange - gode og fine traditioner - som let flytter opmærksomheden. Vores ønske for alle vore elever og forældre er at hver enkelt må være med omkring krybben og få øje på Kristus som den levende Guds søn. Rigtig glædelig jul til alle elever og familier omkring Gideonskolen.

Et spændende år

Inden længe når vi sidste dag i 2013. Det giver anledning til et tilbageblik på Gideonskolen i 2013. Det er med taknemmelighed og glæde vi tænker på begivenheder og hverdage på Gideonskolen. Endnu en årgang blev færdig i juni 2013, og eleverne fra den årgang er kommet godt videre med deres ungdomsuddannelser. En ny årgang begyndte børnehaveklassen i august, og det er altid spændende. Vore mange begivenheder året rundt er inde i en fast rytme, og det gælder både besøg på skolen og arrangementer ud af huset. Det giver hverdagen farve og fest og gør det hårde arbejde i hverdagen lettere at fordøje. En ny ting på efterårets program blev "løb for Siyakhula". Det var et sponsorløb, og både gennem dette og bidrag ud over, lykkedes det at skaffe midler til at etablere et hus til Siyakhula i Sydafrika. I begyndelsen af januar 2014 er en ny 1. klasse klar til start på Siyakhula. Vi har fået lov at være med til at starte noget nyt for andre mennesker. Det gør os rigtig glade. Hver enkelt dreng og pige og hver familie har egne oplevelser og indtryk, som vi kunne føje til listen. Gør det selv, og glæd jer sammen med os over et rigtig dejligt år 2013.

Juleafslutning

I dag, fredag, den 20. december 2013, har vi haft juleafslutning med skolens elever. Også det følger skolens traditioner. Vi startede med en gudstjeneste, hvor Marianne Riis bragte en varm hilsen med fokus på julens centrale budskab. Efter et frikvarter vendte vi tilbage i salen og sang igen de traditionelle julesange, mens vi gik omkring træet. Eleverne fik en lille gave fra skolen, og dagen sluttede med lidt godt at spise før eleverne blev sendt hjem på juleferie.

Første skoledag i 2014

Første skoledag i det nye år er mandag, den 6. januar 2014. Det er en helt almindelig skoledag, som starter kl. 08:30. Der er SFO som sædvanlig fra kl. 07:00 for de elever, som er tilmeldt.

Rigtig godt nytår

Da dette er sidste nyhedsbrev i 2013, vil vi bruge lejligheden til at ønske alle skolens elever, familier og medarbejdere et rigtig godt og velsignet nytår 2014. Tak for alle opmuntringer og for hjælp og støtte på mange områder. Vi ser frem til at mødes igen efter juleferien.