Nr. 34 - 15. november 2013

Morgenhygge

En del elever møder forholdsvis tidligt på Gideonskolen. Rigtig mange kommer omkring kl. 8. Det er både godt og skidt! ... Men de hygger sig. Nogle elever har travlt med at rette deres hjemmearbejde, så de er klar til dagens udfordring. Andre hyggesnakker med hinanden. Nogle har gang i bordfodbold og andre spiller skak og andre spil. Det går ganske stille og roligt for sig og eleverne hygger sig - også på tværs af aldersgrupperne. Med andre ord er det en rigtig dejlig atmosfære, som giver en god start på dagen. Det er ikke en opfordring til at sende flere børn tidligt i skole. Vi er glade for dem, der kommer, men kommer der mange flere, er vi nødt til at have en ekstra medarbejder på. Det vil vi helst undgå. Velkommen til de, der plejer at komme.

Besøg på Mediarium

I onsdags, den 13. november 2013, oplevede 9. klasse en arbejdsdag som journalister på Jyllands-Postens Mediarium på Rådhuspladsen i København. Eleverne havde forberedt sig i et stykke tid og fik anledning til at følge redaktionen i udvælgelse og prioritering af stof til næste dags avis. En god og virkelighedsnær oplevelse.

Besøg i Folketinget

I torsdags, den 14. november 2013, besøgte 8. og 9. klasse Folketinget. Man overværede først en debat i Folketingssalen og blev derefter præsenteret for Christiansborg på et guidet tur. Det gav nyttige indtryk af en politikers hverdag og et flot perspektiv for den historiske ramme, som hverdagen er præget af.

Børnehaveklassen i 2014

I slutningen af november skriver vi til alle børn, som står på listen til skolestart i august 2014. Det gælder både de, som har fået tilsagn og de, som står på ventelisten. Vi beder forældrene om at svare skriftligt, så vi kan afklare, hvem der fortsat er interesseret i at beholde pladsen. Hvis det går, som det plejer, vil det give luft, så der bliver plads til nogle fra ventelisten.

100.000 kr. til Siyakhula

I denne uge har vi sendt de sidste af det mange indsamlede penge til Siyakhula. Vi mangler et par stykker, og vil glæde os til at få de sidste beløb indsamlet, men vi har nået målet, og det er helt fantastisk! 100.000,- kr. er rigtig mange penge - flere end vi har turde håbet på. TAK, TAK, TAK til forældre, elever, medarbejdere og venner. I fællesskab er vi med til at gøre en stor forskel for Siyakhula.

Det har også gjort en stor forskel for os på Gideonskolen. Det er første gang vi som skole er gået ind i et fælles projekt. Det har udvidet vores horisont og vi har stået sammen om at gøre noget for andre. Det er en glæde og velsignelse. På tirsdag vil bygningen blive sat på plads på forskolens grund, og vi er blevet lovet billeder, som dokumentere udviklingen og viser, hvordan pengene er blevet brugt. Det glæder vi os rigtig meget til.

Ugen som gik

I tirsdags havde vi besøg af to konsulenter fra PPR i Ishøj. De var meget interesserede i vores arbejdsform og vores måde at inkludere elever med særlige vanskeligheder på. Det var et rigtig godt og positivt besøg. I går fik vi ny kopimaskine. Den gamle kunne ikke serviceres mere. Vi har købt en ny fra samme firma og glæder os til at tage nyerhvervelsen i brug.