Nr. 33 - 08. november 2013

Mange samtaler

I onsdags, den 6. november 2013, afviklede vi dette skoleårs første "forældre-elev-lærer" konsultation. Det er et vigtigt og spændende arrangement. Det er en enestående mulighed for at evaluere. Vi redegør for vores indtryk og oplevelser fra undervisningen og skolens hverdag omkring det enkelte barn, og afstemmer det med forældrenes vurderinger. Det er mindst lige så vigtigt med forældrenes feedback. Vi har stort set været hele vejen rundt. Der er kun ganske få elever, som ikke kunne komme, så dem samler vi op på et andet tidspunkt efter aftale med forældrene. Samtalerne forløb rigtig godt. Tak for mange positive og opmuntrende tilbagemeldinger. Tak for hjælp til at justere arbejdsplaner og forståelse for den enkelte elevs situation. Det er rigtig hyggeligt at møde mange forældre på vej gennem den gule forhal. Der blive jo lidt ventetid ind i mellem, men når den bruges til dialog mellem forældre og medarbejdere, så er det en vel anvendt tid.

c

Toms igen

I tirsdags, den 5. november 2013, var det så 5. klasses tur til at besøge Toms Chokoladefabrik i Ballerup. Også det besøg forløb efter forventning. Chokolade er jo i grunden en grøntsag. Det er en "frugt" fra en plante, så mon ikke det er ganske sundt alligevel? Det er i hvert fald populært.

Bonus-ture

I onsdags var nogle elever på en ekstraordinær tur til Ishøj Svømmehal. De havde nemlig købt en sådan tur i bonusbutikken, som vi havde lige før efterårsferien. Så har vi klaret alle ture ud af huset i denne omgang. Der har været en bowling-tur, McDonald’s ture, computertid og bordtennis. Disse oplevelser har været tilrettelagt i skoletiden. Det handler alt sammen om incitamenter for vel udført arbejde. Det hjælper på det nødvendige daglige arbejde, at der er en gulerod rundt om hjørnet.

Begivenheder i november

Den 13. november skal 9. klasse på besøg på Jyllandsposten i Mediariet. De skal følge det journalistiske arbejde på redaktionen.

Den 14. november skal 8. og 9. klasse på besøg i Folketinget.

Den 20. november får 7. - 8. og 9. klasse besøg en times tid af sangeren, Julie Marie.

Den 30. november pynter vi skolen til advent og jul.

Siyakhula løber over

Vores søjle i salen løber over med de mange kapsler, som fyldes i som synlig indsamling. Det er en fest, når vi hører vore elevers jubel hver gang en ny flok elever hælder deres kapsler i røret. Vi mangler nu kun tilbagemelding fra 10 elever. Vi håber de sidste kommer snart, så vi kan afslutte projektet. Pengene kan indbetales kontant eller sættes ind på skolens bankkonto: Danske Bank - reg.nr. 4180 konto 4180037586 - mærk beløbet "Afrika" - husk at skrive elevens navn. Kvittering for det indbetalte beløb er udleveret ved forældrekonsultationerne, eller også er den sendt med post. Endnu engang: Tusind tak for indsatsen.

Forældrene er vigtigst

En amerikansk undersøgelse om børns skolegang i offentlige eller private skoler viser at det principielt er lige meget, hvor man går i skole - underforstået, at der gives relevant undervisning. Den vigtigste faktor er forældrenes opbakning og engagement i børnenes skolegang. Vi føler os priviligerede på Gideonskolen. Tak til alle vore forældre for indlevelse og engagement.