Nr. 31 - 25. oktober 2013

Vi løb for Siyakhula

Det blev en fantastisk oplevelse for eleverne ved "løb for Siyakhula" fredag, den 11. oktober 2013. Motivationen var høj, vejret var perfekt og sponseringen over al forventning. Eleverne løb tilsammen 999 km, og sponsorerne gav tilsagn om godt 86.000,- kr. Når pengene er kommet ind, er målet nået, og vi glæder os til at sende beløbet til Siyakhula, så forskolen dér kan etablere det nye lokale til 1. klasse, som skal starte i januar 2014. Vi har orienteret vore venner i Sydafrika om den fornemme indsats, Gideonskolens elever har gjort. Der er ingen ende på begejstringen. Tak til alle som løb og til alle som sponserede.

Aflevering af pengene

Tak til alle jer, som allerede har indsat pengene på skolens bankkonto eller afleveret dem kontant. Vi har givet besked om elevernes opnåede kilometer og beder forældrene om at indsamle pengene og formidle dem til skolen. De kan afleveres kontant til Benedikte Back eller sættes ind på skolens bankkonto: Danske Bank - reg.nr. 4180 konto 4180037586 - mærk beløbet "Afrika" - husk at skrive elevens navn, så vi kan sende en kvittering.

Man bliver selv glad

Når man gør andre glade, bliver man selv glad. Oplevelsen med projektet, "Siyakhula", har to sider. Den ene er betydningen for dem, der modtager pengene, den anden er betydningen for os på Gideonskolen. At samle alle - forældre, elever og medarbejdere - om et fælles projekt af denne art styrker vores relation, fordi vi satser på fælles mål, som vi har nået. Det styrker selvtilliden og giver hverdagen et dejligt løft. Vi kan noget sammen! Se den lille film "Løb for Siyakhula" klik her! Se Info nr. 5, klik her!

Arbejdsdage i ZOO

I denne uge har vi haft to klasser på arbejdsdage i Zoologisk Have. I tirsdags var det 8. klasse og i onsdags 9. klasse. Programmet var det samme som for 7. klasse før efterårsferien. Der er dels en række praktiske opgaver i forbindelse med dyrenes hverdag, dels noget erhvervsorientering og dels de spændende oplevelser og indtryk, som Zoologisk Have i almindelighed byder på. Også denne gang ser vi tilbage på et par kvalitetsbesøg med god formidling af viden og erfaring.

Konsultationer

Onsdag, den 6. november 2013, afholder vi dette skoleårs første elev-lærer-forældre-konsultation. Den følger samme form som tidligere. Forældre kan ønske en tid mellem kl. 14 og 21, og vi fordeler tiderne i forhold til det. Forud for konsultationen bliver der hjemsendt en undervisningsrapport, som beskriver elevens udbytte af undervisningen på nuværende tidspunkt. Der sendes nærmere besked hjem om dette i næste uge.

Personale

Benjamin Uhrenholdt er i praktik som lærer indtil midten af december. Det er en obligatorisk del af hans læreruddannelse, som ligger i det sidste studieår. Undervisningen bliver varetaget af andre af skolens medarbejdere. Vi glæder os til, at Benjamin kommer tilbage igen.

Reflekser

Vi er kommet ind i en mørk tid. Det er vigtigt, at eleverne bliver set i trafikken. Når man går til og fra skole, skal man derfor have en refleks, som er synlig bagfra og fra siden. Når man cykler skal cyklens lygter og reflekser også være i orden.