Nr. 29 - 04. oktober 2013

Landet

9. klasse med ledsagende lærere landede som planlagt i søndags efter 14 timers flyvetur med et flyskift i Cairo. Alle var trætte, men i god behold. Det var dejligt at se dem alle sammen igen. Der var mange hilsener og historier til søskende og forældre, og samtalen er sikkert forsat i de små familier. I mandags bragte alle eleverne en lille hilsen om skolerejsens indhold. Der var stor opmærksomhed fra skolens øvrige elever, og det er nok ikke sidste gang vi hører om "turen til Sydafrika" Nu er det daglige arbejde i fuld gang, og det bliver sikkert lidt af en omstilling for de fleste af de hjemvendte.

Efterårsferie

Om en uge er der efterårsferie. Ferien ligger altid i uge 42. Det er fra lørdag, den 12. oktober til søndag, den 20. oktober - begge dage inklusive. Alle elever har fri, og SFO’en er lukket. Forældre, som har pasningsbehov til deres børn, bedes venligst finde alternative løsninger. Det bliver godt for alle med en lille pause i det daglige arbejde. Der bliver sikkert tid til familie og venner.

Det bliver koldere

Efteråret er kommet, og det bliver mørkere og koldere i vejret. Vi beder elever og forældre om at være opmærksomme på elevernes påklædning, så de kan klare lidt blæst og en overraskende byge. Vi henstiller til eleverne om at bruge indesko, så deres fødder holdes varme, når de er indendørs.

Bonusbutik

På onsdag, den 9. oktober 2013, har vi skoleårets første bonusbutik. Det er altid en festdag, og der er gjort klar til fest også denne gang. Alle elever har løbende modtaget "bonus" for deres indsats med det daglige arbejde. Nu er det tid til at omsætte disse bonus til ting og sager, til langvarige investeringer eller kortvarige oplevelser.

Motionsløb

På fredag, den 11. oktober 2013 er der motionsaktiviteter for alle aldersgrupper. Vi håber på godt vejr, så vi kan afvikle det udendørs. Vi benytter området langs Strandesplanaden i Brøndby. BH. klassen og ABC har deres eget program. Alle øvrige elever tilbydes at deltage i "løb for Siyakhula". Det er et sponsorløb. Ideen er, at eleverne løber og selv har fundet sponsorer, som betaler et aftalt beløb til indsamlingen for Siyakhula. Dagen forløber med normal undervisning indtil frokost. Derefter er der motionsaktiviteter og dagen slutter til sædvanlig tid kl. 14. Der er SFO som normalt bagefter.

"Thumbs Up" for Siyakhula

Vi har lagt et videoklip fra Siyakhula på Gideonskolens hjemmeside. Det er fra 2009 og viser lidt om daværende 9. klasses besøg på Siyakhula. Forskolens elever synger blandt andet sangen "Thumbs Up". Vi synes, at det er en passende overskrift for vores kontakt til Siyakhula. Der er også i denne uge lavet en kort information, som fortæller lidt om, hvad vi har modtaget af penge fra skolens forældre og hvordan kreativiteten vokser, se Info nr. 3 klik her! Måske har du/I nogle gode eller interessante reaktioner, som vi kan bygge videre på? Tak for fortsat stor opmærksomhed på vores indsamling til venskabsskolen i Sydafrika. Se videoen, klik her!