Nr. 27 - 20. september 2013

Sol og varme på lejr

Det blev en forrygende god lejrskole, vi havde i sidste uge på Hvidekilde. Solen skinnede fra en skyfri himmel stort set hver dag. Vi kunne gennemføre programmet som planlagt, og alle elever havde fine oplevelser. Hvidekilde levede op til forventningerne, og de ændringer vi havde lavet faldt godt ud.

Der var skovarrangementer for alle aldersgrupper, og udfordringerne var tilpasset klassetrinnet. Udflugterne til Frederiksborg Slot og Teknisk Museum var meget vellykkede arrangementer for fire af klasserne. De ældste elever var på teambuilding i skoven i flere timer, og kom berigede hjem. De yngste havde rigeligt med deres oplevelsestur i skoven. I år havde vi lagt alle "ud-af-huset" arrangementer på same dag, og det var en god oplevelse. Det gav ro på de andre dage. De planlagte workshops blev gennemført og var en passende udfordring for eleverne. Ud over alt dette var der sport og udendørs aktiviteter i rigt omfang.

Vore Bibelsamlinger handlede om bøn. Både bøn for den enkelte, for et større fællesskab og for andre. Bibelen lærer os rigtig meget om bøn, og det er en vigtig del af den kristne tro, derfor er det værd at bruge tid på, så forståelsen bliver større. Vi havde kager med i kassevis. Tak til alle forældre, som havde brugt tid til at bage og dermed hjælpe os med de mange mellemmåltider. Tak til alle medarbejderne, som gjorde en uegennyttig indsats for at få alt til at fungere. Nu er vi hjemme igen, styrkede i fællesskabet og klar til at tage fat på hverdagens udfordringer igen.

Sydafrika

Vore elever fra 9. klasse er sammen med Else Lange og Simon Jørgensen kommet godt frem til Sydafrika. Rejsen forløb planmæssigt, og den første del i safariparken, Hluhluwe, er nu overstået. I denne uge er holdet i Durban og oplever både storbyens liv og fællesskabet med mange af vore fælles venner gennem mange år. Der er tid til at besøge ACE hovedkvarteret og svømme i Det Indiske Ocean, se på hajer og besøge forskolen Siyakhula, som vi er særligt knyttet til. Om en uge er de hjemme igen, så er en formidabel flot rejse overstået. Forældrene og den nærmeste familie kan følge med i de daglige hilsener og billeder på bloggen via skolens hjemmeside.

Siyakhula i Sydafrika

Vi introducerede ved forældremødet en venskabsskole i Sydafrika. Skolen hedder Siyakhula. Det er "zulu" og betyder "Vi vokser". Skolen ligger i forstaden Waterloo uden for Durban i et township ved navn Verulam. Vi vil gerne være med i et projekt, hvor der etableres et lokale til den kommende 1. klasse. Det kan gøres ved at stille en mobil pavillon op, som indrettes som klasselokale. Vi har modtaget mange tilbagemeldinger med gode idéer til, hvordan en indsamling kan gøres. Vi har også modtaget tilsagn om donationer og flere er kommet med penge til projektet. Vi har derfor lavet en beskrivelse af projektet, som udsendes sammen med dette nyhedsbrev, den kan ses ved at klikke her! Deraf fremgår det også, hvordan penge kan formidles. Tak til alle for en fælles indsat. En lille video om skolen kan ses ved at klikke her!

Naturvidenskabelig uge

I næste uge er der Naturvidenskabelig uge. Vi får besøg til 7. og 8. klasse fra tirsdag til fredag, hver dag kl. 10 - 11. Det er altid spændende at lytte til gæster med stor kompetence. Emnerne er bl.a. "Et liv som citron", Arkimedes, antibiotika og Biohacking. Vi ser frem til besøgene.

Se flere billeder fra Hvidekildelejren, tryk HER