NYHEDSBREV

Nr. 13 - 19. april 2013 

Unique by design

Det er ingen hemmelighed, at vi alle sammen er forskellige - udenpå og indeni. Vores pupiller og fingeraftryk er unikke. Vores personligheder er forskellige. Selv enæggede tvillinger er forskellige. Nogle har let ved at lære, andre skal have mere tid til at lære det samme. Vi trives med forskellene og oplever hverdagen spændende og udfordrende på grund af det. Af og til spejler vi os i hinanden og kan blive lidt misundelige på andre, som kan mere, er gladere, løber hurtigere eller har andre kvaliteter, som vi kunne have lyst til at eje. At finde sig selv og sin egen kvalitet er en livskunst. Finder man "sig selv" lever man et liv i balance og tryghed. Bibelen fortæller i Salme 139, 14 - 16: Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt, underfulde er dine gerninger, jeg ved det fuldt ud! Mine knogler var ikke skjult for dig, da jeg blev formet i det skjulte, blev vævet i jordens dyb. Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje; alle dagene stod skrevet i din bog, de var formet, før en eneste af dem var kommet. Hver eneste af os er "unique by design" - og designeren er Gud selv. At forstå det, giver tryghed i livet og bringer perspektiv i hver eneste dag. 

Mød Nick Vujicic

Nick Vujicic er født den 4. december 1982. Han er i dag en australsk prædikant, taler, forfatter og leder af organisationen Life Without Limbs, en organisation for fysisk handicappede. Han holder jævnligt foredrag, hvor han taler om handicap, tro og håb. Han er ældste barn i en serbisk kristen familie fra Melbourne i Australien. Da han blev født viste det sig, at han manglede begge arme og begge ben, men han havde to små fødder, hvoraf den ene havde to tæer. Vujicics mentale tilstand er i øvrigt normal. På mandag skal vore elever i det store lærecenter (5. til 9. klasse) møde Nick Vujicic i Farum Arena, hvor han fortæller om sit liv for 3000 skoleelever. Det er første gang han er i Danmark. Vi har ind imellem brugt Nick som et eksempel på en person med synlige begrænsninger. Der findes flere Youtube videoer (klik HER), som viser, hvordan han har overvundet begrænsningerne og fundet sin ramme i livet, fungerer med sig selv samt inspirerer andre til at gøre det samme. Vi glæder os til at møde Nick på mandag. 

Brandøvelse

Det er længe siden vi sidst har trænet evakuering af skolen. Det gjorde vi så i onsdags, den 17. april 2013. Gennem et stykke tid har eleverne på forskellig måde gennemgået evakueringsplanen, og i onsdags lavede vi så en øvelse. Det er altid lidt specielt, når alarmen går, og især for de yngste kan det virke lidt voldsomt. Det forløb fint, alle blev "reddet", og så har vi prøvet det. 

Fag i udtræk

Om alt går vel, skal eleverne i 9. klasse til Folkeskolens Almindelige Afgangsprøve (FSA), som starter torsdag, den 2. maj 2013, med den første skriftlige prøve. Nogle af prøverne er obligatoriske; andre er fag i udtræk. To af fagene, eleverne skal til prøve i, udtrækkes af henholdsvis en humanistisk faggruppe og en naturfaglig gruppe. Eleverne får besked om udtrækket på torsdag i næste uge. Samme dag afholder vi generalprøve i skriftlig matematik for eleverne. Den varer hele dagen og eleverne har fået nærmere besked.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER