NYHEDSBREV

Nr. 11 - 05. april 2013 

Lockout

De fleste skoler i Danmark er i konflikt. Medarbejdere, som er medlemmer af Danmarks Lærerforening eller Frie Skolers Lærerforening, er lockoutet af Finansministeriet / Kommunernes Landsforening. Parterne har ikke kunnet finde løsning på lærernes arbejdstidsmodel i forbindelse med overenskomstforhandlingerne. Gideonskolens medarbejdere er organiseret med andre foreninger / A-kasser. Det er ikke noget, skolens ledelse har indflydelse på eller kendskab til. Det er et personligt valg for den enkelte. I den aktuelle situation betyder det, at ingen af vore medarbejdere er lockoutet. Derfor fungerer skolens hverdag stort set normalt. Der er enkelte områder, som på nuværende tidspunkt berøres.

Mælk: Der køres ikke mælk ud. Eleverne tilbydes vand eller kan selv medbringe drikkevarer; dog ikke sodavand, kakaomælk eller lignende.

Generalprøve i biologi: I onsdags skulle 9. klasse have været til digital prøve i biologi som forberedelse til de afsluttende prøver. Den blev aflyst, og der kommer ikke en ny dato.

Koncert: Koncerten med Sjællands Symfoniorkester er aflyst i dag. Der kommer en ny dato senere.

Vi holder os nøje opdateret omkring udviklingen og følger Undervisningsministeriets informationer - ikke mindst omkring de afsluttende prøver. Alle vore elever i 9. klasse er i fuld forberedelse til disse prøver. Vi håber, at prøverne kan gennemføres som planlagt.

Nyhedsmail: Vi har brugt skolens nyhedsmail til at forberede alle forældre på den aktuelle situation på Gideonskolen. Hvis enkelte forældre ikke er tilmeldt, vil vi varmt opfordre til, at det sker nu. Skulle der komme nye - og uventede forhold - vil vi skrive besked via mail. Man tilmelder sig via skolens hjemmeside. Vælg "nyhedsbreve" og følg anvisningerne i det øverste menupunkt: "Nyhedsbreve på e-mail". 

ABC-klassen

I denne uge har 1. klasse et projekt om H. C. Andersen. I den forbindelse har klassen i tirsdags besøgt biblioteket i Vallensbæk. I næste uge starter klassen med engelsk. Programmet kaldes: Speaking English. Elsebeth Thomsen underviser eleverne. Det er altid en spændende udfordring for eleverne i 1. klasse. 

En dag som politiker

Eleverne i 8. og 9. klasse har i dag haft et spændende projekt på Christiansborg. De har oplevet, hvordan det er at være politiker for en dag. Arrangementet foregik i Folketinget. 

Bakkehusmuseet

8. klasse besøgte Bakkehusmuseet i torsdags, den 4. april 2013. Det er et led i danskundervisningen. Det litterære, kulturhistoriske Bakkehusmuseum er indrettet i den lejlighed, hvor ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek boede. Museet giver et levende indtryk af det privathjem, som mange af guldaldertidens store forfattere, kunstnere og videnskabsmænd færdedes i under Oplysningstiden og Romantikken.


Farvel til Charles og Hennie Barry
 

Farvel til Charles og Hennie

Siden midten af januar har vi haft Charles og Hennie Barry på besøg fra Sydafrika. De har ind imellem været på Gideonskolen og inspireret os på forskellige områder. I den forløbne uge rejste Hennie Barry tilbage til Sydafrika og på mandag er det så Charles tur til at vende tilbage også. Vi har været rigtig glade for deres input og besøg og siger tak for en god indsats.


Farvel til Marianna

Se flere billeder fra ugen, tryk HER