Nr. 05 - 08. februar 2013

God form

Gideonskolen er i god form. Det kunne have været overskriften for Midtvejsmødet i onsdags. Vi gør en stor og daglig indsats for at fastholde skolens værdier, som dybest set er vores eksistensberettigelse. Vi ønsker at vore elever skal lære Gud at kende, lære sig selv at kende og udvikle sig maksimalt i forhold til sine personlige forudsætninger og handle med ansvar over for andre og den verden, vi lever vi. Skolens hverdag skal afspejle og virkeliggøre de perspektiver der er i et trygt og overskueligt miljø med positive forventninger til sig selv og andre i en hverdag, som giver plads til personlig frihed og glæde.

Skolens undervisning og pædagogik matcher på mange punkter målsætningerne i den nye folkeskolereform. Vi har tidlig engelskundervisning, 2-lærerordning på de yngste klassetrin for at sikre læseudvikling og trivsel og vi har synlighed i lærernes tilstedeværelse. Vi ønsker ikke en heldagsskole. Vi mener, at børnene har det bedst sammen med deres familier, men vi vil gerne hjælpe til med et SFO tilbud i et overskueligt miljø.

Trods begrænsninger i de offentlige tilskud har Gideonskolen en fornuftig økonomi. Det ser ud til, at vi får et pænt overskud også i 2012, selv om der er foretaget større investeringer i legeplads og inventar mv. Forventningerne til 2013 er positive, men vi ved, at der er faktorer, som kan være mere komplicerede i 2013. Det gælder ikke mindst omlægning af tilskud til elever med særlige behov. Vi gør vort yderste for at være på forkant med udviklingen.

Skolens karaktermæssige niveau ved afsluttende prøver er uændret i 2012 i forhold til 2011. Vi kender dog ikke landsgennemsnittet på nuværende tidspunkt. Skolens personale yder en fornem indsats for at virkeliggøre skolen mål, både fagligt og praktisk. Gideonskolen er med andre ord fortsat i "god form", og der skal lyde en varm tak til forældre for opmuntringer og positive tilbagemeldinger og til personalet for en fortsat idealistisk og fornem indsats.

Benjamin Uhrenholdt

Velkommen

Benjamin Uhrenholdt begyndte sit arbejde som lærer på Gideonskolen i denne uge. Vi har med glæde og forventning budt velkommen til vores nye medarbejder og glæder os til det fremtidige samarbejde. Elevernes skemaer er tilpasset den nye personalesituation, og de er taget i brug i denne uge.

Fair-Play

I går fik to af vore fire fodboldhold udleveret deres "fair-play" medaljer for god og kammeratlig indsats under Billesborgcup. Vi vandt jo sølv i pulje 2, men andre hold vandt på denne måde en lokal anerkendelse for noget langt mere værdifuldt end at vinde en turnering. Tak til alle hold for en rigtig god deltagelse i fodboldstævnet.

Ungdomsuddannelser

I disse dage arbejder eleverne i 9. klasse på højtryk for at klargøre deres ansøgninger til ungdomsuddannelserne. Det er en spændende opgave, at skulle præsentere sig selv og redegøre for sine fremtidsplaner i uddannelse og erhverv. Både skolen og forældrene er helt naturligt på banen også i denne sammenhæng.

Vinterferie

Gideonskolen har vinterferie i uge 8. Derfor er vi i skole i næste uge. Når den er færdig, er det vores tur til en lille pause. Det glæder vi os rigtig meget til. SFO’en er også lukket i uge 8.