Nr. 01 - 11. januar 2013

Godt nytår 2013

Vi ønsker alle skolens elever og deres familier et rigtig godt og velsignet nytår 2013. Vi er kommet godt fra start, og undervisningen er i fuld gang. Vejret er tilforladeligt - varmt for årstiden - men mest mørkt, overskyet og tungt. Eleverne er dog velmotiverede og arbejder generelt flot. Vi ser tilbage på en juleferie med tid til samvær med familien, til afslapning og fællesskab på anden måde, end det hverdagen normalt giver tid og plads til. Vi har positive og gode forventninger til det kommende kalenderår. Vi lytter opmærksomt til de politiske signaler og synes, at vi på mange områder er på forkant med de skolepolitiske tanker og ideer. Vi glæder os til den kommende arbejdsperiode og ønsker velkommen til et nyt år.

Uddannelse uden grænser

Eleverne i 9. klasse besøgte Bella Centeret i onsdags, den 9. januar 2013, for at blive informeret om uddannelses- og erhvervsforhold. Klassen er i en proces, hvor eleverne skal vælge ungdomsuddannelse, som er næste led i uddannelsen efter 9. klasse. I den forbindelse er det nyttigt at se lidt på det lange perspektiv også, så man holder mulighederne åbne. Efterfølgende skal eleverne til at beskrive deres uddannelsesplan, som er et led i den kommende ansøgning til ungdomsuddannelserne. Det blev som forventet en farverig og inspirerende dag. Vi beder også forældre og elever om at være opmærksomme på informationsmøder og besøgsmuligheder på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner. Møderne holdes typisk de sidste to uger i januar 2013.

Sundhedsinitiativer

Vallensbæk kommune har modtaget en del penge fra Sundhedsstyrelsen, som bl.a. bliver brugt til et par interessante tiltag, som Gideonskolens elever også er inviteret med til. "Fars Køkkenskole" er et sund mad projekt, hvor familiens far sammen med børnene tilbydes madlavningskursus sammen med Jonas og Mette, som er instruktører. Vi får besøg af kokken Jonas på tirsdag, den 15. januar 2013. Han besøger 2. - 3. og 4. klasse for at fortælle om projektet. Eleverne vil derefter få en folder med hjem, som har alle oplysninger om tilmelding mv. "Kick-Start" retter sig til eleverne i 4. til 6. klasse, som har ønske om at komme i gang med en sundere hverdag med fokus på kost og motion. Skolens sundhedsplejerske kan kontaktes i den forbindelse.

Billesborgcup

I lighed med tidligere år er vi også i år blevet inviteret til at deltage i et indendørs fodboldstævne sammen med et par andre kristne friskoler. Det foregår i Ravnsborghallen fredag, den 25. januar 2013. Eleverne udvælges i disse dage, og træningen vil foregår de næste par uger - hovedsageligt i elevernes idrætstimer.

Bestilling af mælk

I denne uge har skolens elever fået en folder med hjem om fornyelse af mælkebestillingen. Det gælder perioden fra 4. februar 2013 og resten af skoleåret. Folderen forklarer, hvordan man bestiller og betaler. Benytter man girokortet er betalingsfristen allerede på mandag, den 14. januar 2013. Benytter man netbank er fristen lidt senere. Vær opmærksom på dette, hvis eleverne skal fortsætte med at modtage mælk på skolen.