Nr. 36 - 23. november 2012

Skolerejse til Berlin

På mandag, den 26. november 2012, rejser 8. klasse til Berlin sammen med Ulla Hansen og Simon Jørgensen. Vi havde en tilsvarende rejse i april med den daværende 8. klasse, og vi har fundet det praktisk at give den aktuelle 8. klasse samme mulighed allerede nu. Programmet er forædlet gennem afprøvning af de samme to medarbejdere gennem en del år. Det er et godt sammensat program med mange besøg på historiske og aktuelle steder i Berlin. Holdet kører frem og tilbage med bus og bor på samme hotel som tidligere centralt i Berlin. Elever og forældre har alle informationer om rejsen og kan følge med i programmet fra dag til dag via skolens Intranet. Vi ønsker jer alle sammen en rigtig dejlig uge og glæder os til at dele jeres oplevelser, når I kommer hjem. Rigtig god tur.

Musik skal der til

I fredags, den 16. november 2012, havde eleverne i 1. og 2. klasse besøg af guitaristen Jacob Rønne. Han fortalte om sit liv som musiker på en meget spændende og vedkommende måde. Eleverne blev aktivt inddraget og skulle både med deres krop og mund medvirke på forskellig vis. Han medbragte murespande til alle, som blev brugt som trommer. Lyden nåede langt omkring i huset og der var stor entusiasme hos eleverne. Ham vil vi gerne have besøg af igen.

Valg af uddannelse

Det var et rigtig godt besøg i tirsdags, den 20. november, da 8. og 9. klasse besøgte en Uddannelsesmesse i Forum. De forskellige fagområder havde også praktiske opgaver. Nogle af vore elever tog udfordringen op hos tømrerne og kom hjem med et legehus i ministørrelse. Der skulle dog fire elever til at bære det, og hvordan de kom tilbage med S-toget er en historie for sig. Flere elever kom tilbage med reelle afklaringer af uddannelsesvalg, så inspirationen var klart til stede.

En god udfordring

Vi har nu prøvet det nye legestativ Sivskoven af i et par uger. Til at begynde med skulle alle prøve det, så der var kø og trængsel. Nu har det fundet sit leje, og der er et passende antal, som lader sig udfordre i frikvartererne. Det fungerer rigtig godt og vi er meget glade for det.

Vi træner til jul

Der er ikke så lang tid til "Jul på Gideonskolen". Det foregår fredag, den 7. december 2012 kl. 15 - ca. 17. Alle skolens familier er inviteret til at være med. I øjeblikket træner mange elever for at blive klar, så de kan optræde med deres danse, sange, musik og andre indslag, som skal skabe et festligt indhold i Gideonskolens optakt til julen.

Vi pynter skolen

På fredag, den 30. november 2012, pynter vi skolen til advent. En del elever er med i det store arbejde, mens andre har et særligt program en del af dagen. Vi glæder os til at se stjernerne med lys i vinduerne og de andre dekorationer i og omkring huset.