Nr. 31 - 12. oktober 2012

En hverdag fuld af glæde

Skolen er fuld af børn. Uden børn - ingen skole. Børnene er fulde af liv og glæde. Uden børn ville skolen være kedelig. Det er rigtig dejligt at opleve den glæde, der præger hverdagen på skolen. Det giver lyst og inspiration til at gøre noget mere, til at finde på nye ting og lade eleverne opleve noget nyt og spændende.

Holdet i Sydafrika

Vores lærere og elever i Sydafrika vender snart næsen hjemad. De lander i Danmark på mandag, den 15. oktober. Det har været nogle spændende og inspirerende oplevelser i en fremmedartet kultur, og alle vender hjem sprudlende af fortællinger om alt det, de har set og oplevet. For de elever, der tidligere har været med i Sydafrika, har det været en oplevelse, de husker resten af livet.

Naturvidenskab

I sidste uge lavede vi nogle specielle fysik- og geografiforsøg. Det kunne vi gøre, fordi Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje har foræret os 2 "naturvidenskabelige kufferter" til brug i den naturvidenskabelige uge samt i undervisningen resten af året. I kufferterne ligger mange forskellige materialer til små forsøg, som på en ny og spændende måde kan gøre undervisningen relevant og vedkommende. Vi har været meget glade for gaven, og den vil flittigt blive brugt - også fremover. En stor tak til Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje! I denne uge har de ældste klasser været med i "Masseeksperimentet", som havde fokus på koncentration og energi. Det var et spændende forsøg.

Motionsdag

I dag fredag - efter spisefrikvarteret - har vi vores lokale motionsdag. Vi håber, vi er heldige med vejret, så vi slipper for regn. Selv om det er lidt koldt, tror vi, det bliver en dag fyldt med aktiviteter og sjove oplevelser. Børnehaveklassen og 1. klasse benytter anledningen til at besøge den udendørs natur-legeplads i Valbyparken. Også de får sikkert en forrygende dag. Dagen bliver afsluttet med chokoladekiks og vand.

Vejret og påklædningen

Det er ved at være rigtig koldt, og der blæser tit en isnende vind. Det er ved at være tid til varmt overtøj: jakker, huer, vanter og varmt fodtøj. Vi forsøger så vidt muligt at være udenfor i alle frikvarterer. Det er derfor vigtigt at klæde sig efter vejret! I den forbindelse ser vi også meget gerne, at alle elever har indesko med, så de ikke skal gå på strømpesokker.

Sundhedsplejersken

Vores sundhedsplejerske, Helle Laugesen, har tirsdag efter efterårsferien inviteret pigerne fra 5. klasse til en snak om udvikling og sundhed. Den 30. oktober er det så drengenes tur.

Efterårsferie

I næste uge har vi efterårsferie, og skolen samt SFO er derfor lukket. Vi håber, at alle familier vil benytte denne uge til lidt ekstra samvær og fælles oplevelser. God efterårsferie!