Nr. 28 - 14. september 2012

Lejrskole

På mandag rejser vi med hele skolen på lejrskole. Vi skal til Hvidekilde i Kagerup. Der er sendt information hjem med praktiske oplysninger. Eleverne skal møde på Ishøj Station på mandag, den 17. september 2012 kl. 07:45. Vi skal med S-tog til Hillerød og derfra videre med lokalbanen til Kagerup Station. Bagagen afleveres på stationen og køres med lastbil til lejren. Eleverne skal derfor kun have deres madpakke og noget at drikke med i toget. Det skal dog gemmes til vores frokost på lejren. Eleverne er velkomne til at tage lidt "guf" med til turen og lidt at læse i. Dagene er fyldt med aktiviteter som plejer at være en varieret og passende udfordring til alle. Vi kommer tilbage på Ishøj Station på fredag, den 21. september 2012 kl. 12:29. Eleverne bedes venligst afhentet på stationen. Der er ingen SFO denne dag. Vi ser frem til en spændende uge med forhåbentlig godt vejr.

Forældremøde og -kursus

I lørdags var der forældrekursus. Vi havde et fint fremmøde af de nye forældre og oplevede en stor interesse for skolens grundlag og historie. Det er vigtigt for os at give det videre til en ny generation. I tirsdags, den 11. september 2012, afviklede vi det første forældremøde i dette skoleår. Vi have en rigtig fin samling med mange forældre. Opmærksomheden for det fælles input var stor og interessen for klassen og det enkelte barn var tydelig. Det er rigtig dejligt at mærke den fine stemning og gode opbakning til det daglige arbejde på skolen.

Fortællefestival

4. klasse besøgte i mandags, den 10. september 2012, Middelalderlandsbyen i Brøndby. Vi var specielt indbudt til en "Fortællefestival". Udgangspunktet var Njals Saga og den udfoldede sig om gamle nordiske forhold, som både hører hjemme i historie og i den nordiske litteratur. Rammen om fortællingen var husene og værkstederne i landsbyen. Elever fra Produktionsskolen i Brøndby optrådte som fortællere og i værkstederne. Vore elever fik en fin oplevelse og vi fik et flot feedback og en invitation til snart at komme igen.

Naturvidenskabelig uge

I ugen efter lejren, den 24. til 28. september, har vi tilrettelagt en naturvidenskabelig uge. De fleste dage vil vi få besøg af videnskabsmænd / forskere / studerende, som arbejder med emner på højt niveau. Emnekredsen er meget forskellig, men kunne f.eks. handle om: Kan gær løse mysteriet om Parkinsons. Forstyr ikke mine cirkler - Arkimedes. Biologiske usynlighedskapper kan redde liv. Jagten på fakirplanetens hemmelighed. Vinklernes alsidighed - med passer, ur og GPS. Det har hver gang været en øjenåbner for eleverne at lytte til personer med stor faglig viden og dybde i deres præsentation.

Adresseliste

Ved forældremødet i tirsdags bad vi forældre om at checke deres oplysninger på skolens adresseliste. Vi regner med at den kan gøres klar, så den kan sendes med hjem lige efter lejren. Vi beder forældre om at bruge den med nødvendig forståelse for de personfølsomme oplysninger.

Personale

I mandags bød vi velkommen til Cecilie Andersen, som i perioden frem til jul er i praktik på Gideonskolen. Cecilie har tidligere været elev på Gideonskolen, og det er rigtig hyggeligt at hilse på hende igen. Velkommen!