Nr. 26 - 31. august 2012

ABC - alle børn cykler

På mandag starter projektet: "Alle Børn Cykler". Det er en landsdækkende kampagne, hvor der sættes fokus på "børn og bevægelse" og "børn og trafik". Det er også en konkurrence mellem landets skoler om at køre længst i perioden 3. til 14. september. Ud over konkurrencen med landets øvrige skoler har vi vores egen konkurrence på Gideonskolen. Vi belønner den klasse, som i forhold til antallet af elever har deltaget mest.

Fokus på bevægelse: Det er vigtigt for os på Gideonskolen, at vore elever bruger deres krop og udvikler sig sundt og harmonisk med god koordination og god kondition. Denne kampagne er en vigtig del af den proces.

Børn og trafik: De fleste af skolens elever bor tæt på skolen og kommer frem og tilbage ved at gå eller cykle. Andre bruger med fordel bus eller køres af forældrene. Men alle færdes i trafikken.

Det er jo primært forældrene, som lærer børnene de grundlæggende regler, men vi hjælper gerne til. I næste uge vil vi lave cykelcheck, så vi ser, at cyklerne er i lovlig stand. Vi beder forældrene om at hjælpe til, så cyklerne er ordnet hjemmefra.

Man får point for at cykle. Man kan cykle til skole eller man kan cykle derhjemme. Der er ikke krav om en bestemt afstand. Har man cyklet får man point. Bruger man cykelhjelm får man dobbelt så mange point. Det er klasselæreren, som hver dag registrerer elevernes aktiviteter.

Vi ved, at der ikke er plads til alle cykler i stativerne. Man må derfor gerne parkere sin cykel langs hegnet på skolens grund; men ikke på gang- eller legearealerne. Husk, at cyklen skal være forsvarligt låst. Vi tror, at det bliver sjovt og glæder os til at se aktiviteterne udfolde sig.

Lejrskole

Om to uger er det tid til den årlige lejrskole. Alle Gideonskolens elever skal på lejr i en uge fra mandag den 17. til fredag, den 21. september 2012. Vi skal igen i år til Hvidekilde, som ligger i Kagerup tæt ved Hillerød. Vi kører med S-tog fra Ishøj Station om morgenen og skifter til lokalbanen i Hillerød. Bagagen køres med lastbil, så eleverne kun skal bære på deres taske med ting til rejsen. Forældrebetalingen er 475,00 kr. pr. barn. Der betales dog kun for de første to børn i familien. Forældrene er velkommen til at betale ved forældremødet, den 11. september 2012. I næste uge sender vi mere detaljeret besked med hjem.

Musik skal der til

Vallensbæk Musikskole besøgte 3. klasse i tirsdags, den 28. august 2012. Musiktesten blev klaret fint, og alle forældre har fået besked om resultatet. Samtidig er man inviteret til en præsentationsaften i Multisalen i Vallensbæk. Dato og indhold fremgår af brevet, som er sendt med eleverne hjem.

Forældrekursus

Alle nye forældre inviteres hermed til forældrekursus næste lørdag, den 8. september kl. 9 - ca. 12 på Gideonskolen. Der er sendt nærmere besked med børnene hjem, så vi kan få en tilbagemelding om deltagerantallet.

Forældremøde

Tiden for det første forældremøde i dette skoleår nærmer sig. Det afholdes tirsdag, den 11. september 2012 kl.19:00. Reservér aftenen. Yderligere besked fremsendes snarest.