Nr. 19 - 01. juni 2012

Inspiration

Vi har haft besøg fra Sydafrika i denne uge. Vore venner, Pam & Graham Yoko, har gæstet os. De kommer almindeligvis en gang om året. Det hører sammen med en historie helt tilbage til 1991, da vi første gang mødte dem og blev inspireret af ACE-undervisningen. Gennem årene er det blevet til mange besøg, hvor vi har været hos dem og de hos os. I onsdags afholdt vi igen et inspirationskursus, hvor skolens medarbejdere og bestyrelse var sammen hele eftermiddagen og aftenen for at lytte til og samtale om væsentlige sider af vores arbejde på skolen. Det gælder ikke mindst formidling af de kristne værdier og den individuelle undervisning, som vi har på Gideonskolen. Vi har mange muligheder for at deltage i faglige kurser - og det gør vi også, men der er ikke så mange steder vi kan inspireres til at levendegøre og udvikle skolens kristne profil i et moderne samfund. Pam og Graham Yoko underviste ud fra temaet: "Mission Possible" - og lod os forstå, at det ikke er så umuligt endda at fastholde traditionelle værdier og karakteregenskaber og samtidig have en skole med hi-tech profil og høje målsætninger. Det blev en rigtig dejlig dag med fornyelse af venskaber og relationer.

"iLive"

Nuværende 8. klasse er langt med planlægning af deres rejse til Sydafrika til oktober. Eleverne er registreret og har valgt deres aktiviteter til den konference, de bl.a. skal deltage i. Temaet for konferencen er "iLive". Det er en reference til Apples produkter: iPad, iPod etc. og handler om livsmål og livsstil. I tirsdags, den 29. maj 2012, samlede vi forældre og elever sammen med Pam og Graham Yoko, som bliver vores værter i Sydafrika. Vi blev præsenteret for et foreløbigt program og der var anledning til afklaring af praktiske og overordnede spørgsmål.

1.328.467

Eleverne i 3. - 5. klasse har deltaget i et motionsprojekt, som går under overskriften: "go muuhh". Det handler om at få aktiveret og motiveret eleverne til at bevæge sig og "tælle skridt", som så bliver konverteret til penge, der går til julemærkehjemmene. Tællingen foregår elektronisk ved hjælp af en skridttæller, som eleverne har på sig. Det vigtigste er motion, og at man har det sjovt. I tirsdags havde eleverne i 3. klasse tilsammen nået 1.328.467 skridt. 4. klasse har nået 1.131.030. Projektet afsluttes i dag, og så bliver det spændende at se, hvem der vinder.

Grundlovsdag

Det er normal skoledag på mandag, den 4. juni 2012; men på tirsdag er det Grundlovsdag. Det er den 5. juni og det er en fridag. Det betyder en anledning til at fejre danskernes frihed og folkestyre. Grundloven blev indført den 5. juni 1849. Tillykke med det.

Mundtlig prøve

På onsdag, den 6. juni 2012, afholdes den første af fire mundtlige prøver for eleverne i 9. klasse. Det er den mundtlige prøve i dansk. Prøven starter kl. 9:00 og er færdig ca. 11:30. I år modtager vi censorer fra Nordvangskolen i Glostrup. Vi ønsker vore elever en rigtig god prøve.