NYHEDSBREV

Nr. 13 - 13. april 2012 

Efter Påske

Så er vi tilbage efter påskeferien. Det har været godt at se eleverne igen. Hverdagen finder sin rytme og livet sin gang. Nu er der kun 59 skoledage tilbage af dette skoleår. Det er utroligt, at tiden går så stærkt. Det er derfor også vigtigt at bruge tiden fornuftigt, og det synes vi, at vi gør på Gideonskolen. For eleverne i 9. klasse er det en særlig travl periode. Der er endnu en del at lave i de forskellige fag inden alle er klar til de afsluttende prøver. Den første prøve finder sted onsdag, den 2. maj. Det er matematik. Derefter følger de andre skriftlige prøver lige efter. Den 25. april må vi afsløre, hvilke fag der er udtrukket for denne årgang. På det tidspunkt vil eleverne få kendskab til det samlede program for prøverne og de vilkår de afvikles under. Det bliver en spændende dag, som samtidig giver retning for arbejdet resten af skoleåret. I år har det desværre ikke været praktisk muligt at finde et tidspunkt til vores normale forårssamling. Vi beklager, men glæder os til at møde forældrene ved vores Årsmøde i maj og til afslutningsfesten, hvor eleverne vil optræde. Nærmere om dette senere. 

Aprilvejr

April er en lunefuld måned. Vi fik nogle flotte solrige dage i påskeferien, men også frost og kortvarig sne. Lige nu er det omskiftende og det kan være koldt - især om morgenen. Der er desværre også udsigt til regn ind imellem. Det er derfor for tidligt at finde sommertøjet frem. Der er tilsyneladende stadig brug for både lidt regntøj og den varme trøje. 

Engelsk i 1. klasse

I næste uge starter vi på engelsk i 1. klasse. Eleverne har spurgte mange gange i den sidste tid, men nu sker det. Det er Elsebeth Thomsen, som starter med programmet: "Speaking English". Det har vi brugt i mange år og har rigtig god erfaring med det. Der er 12 hæfter, som understøtter den mundtlige træning. Undervisningen kommer til at ligge sidst på dagen - efter kl. 13. Forældrene får nærmere besked, fordi det ligger efter 1. klasses almindelige skema. Vi ved, at det bliver en spændende udfordring med nyt perspektiv på skolehverdagen. 

God tur til Berlin

På mandag, den 16. april 2012 rejser 8. klasse til Berlin. De skal udforske den spændende by, som har stået gennem så mange epoker i historien. Vi glæder os på deres vegne og tror det bliver nogle dejlige dage. Forældrene kan følge med fra dag til dag i den lille dagbog, som skrives fra Berlin. Den vil kunne findes på skolens Intranet og opdateres hver aften, så man kan glæde sig sammen med eleverne om dagens oplevelser. Eleverne kommer hjem igen fredag, den 20. april 2012. Der er sendt informationer hjem med eleverne med mange praktiske oplysninger og detaljer om turen. 

H. C. Andersen

I ugen før Påske havde 1. klasse et spændende projekt om H. C. Andersen. Det resulterede i et hæfte, som alle eleverne fik med hjem. Eleverne fordybede sig i den kendte forfatters liv og eventyr. De besøgte biblioteket og skrev og tegnede til det fælles projekt.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER