Nr. 12 - 30. marts 2012

Den tomme grav

"Han er ikke her, han er opstået!" Det var den besked, der blev givet af englene, som sad foran graven på den store sten, som havde lukket for graven. Hverken disciplene eller kvinderne, som kom ud til graven for at salve Jesus legeme, havde forstået, hvad Jesus havde sagt til dem, om at han ville opstår på den tredje dag. Nu var det blevet påskemorgen, og det skete alligevel, som han havde sagt. Døden kunne ikke holde fast i Ham. Han havde overvundet både syndens og dødens magt. Hans venner dengang forstod det lidt efter lidt, da de mødte den opstandne Jesus i rigtig mange sammenhænge. Så lever Han altså - og derfor skal vi også leve. Døden er ikke et punktum, men en bindestreg. Der er sikkert meget i denne forbindelse, vi heller ikke forstår eller kan forklare, men vi kan vælge at tro på det og gøre det til en del af vores virkelighed. Fordi Jesus overvandt døden, kan vi se frem til at være sammen med Ham og vore kære i al evighed. På grund af Jesu opstandelse kommer der sammenhæng i tilværelsen. Derfor kan vi ønske hinanden: Glædelig Påske! Børnehaveklassen har også i år lavet en dekoration ud af den tomme grav. Det er en konkret opgave, som viser glæden ved livet. Den har børnene fået med hjem i dag.

Påskeferie

Når eleverne har fri i dag, har de Påskeferie. Den varer til og med mandag, den 9. april 2012. Vi skal altså først mødes i skole igen tirsdag, den 10. april 2012, til en helt almindelig tirsdag. Vi tror, at alle glæder sig til nogle fridage, med tid til at man kan gøre andre ting sammen og nyde det forhåbentligt gode vejr. For god ordens skyld minder vi om, at der ikke er SFO i skolens Påskeferie.

Skolernes Sangdag

I dag, fredag, den 30. marts 2012 har vi deltaget i "Skolernes Sangdag". Det er 3. år i træk, at det arrangeres. Mere end 300 skoler deltog. Arrangementet blev afholdt i tidsrummet kl. 10:00 - 10:40. Det var tilrettelagt i samarbejde med Ramasjang TV, og var en direkte udsendelse på alle de involverede skoler. Vi har sunget: "I østen stiger solen op", "Livstræet", "Det er i dag et vejr" m.fl. Det var en sjov og en festlig oplevelse. Sang og musik er vigtige fagområder for os på Gideonskolen. De får god plads i hverdagen og ved vore projekter. Det er en glæde at synge og spille.

Skolerejse til Berlin

8. klasse er ved at gøre klar til deres skolerejse til Berlin. Det er blevet en tradition, som vi er rigtig glade for. I år er det igen Ulla Hansen og Simon Jørgensen, som sammen med Pia Brock, er ansvarlige for arrangementet. Turen finder sted fra mandag, den 16. april til fredag, den 20. april 2012. Eleverne kommer frem og tilbage med bus. Det bliver en intens uge med et fuldt program og med forventning om mange fine oplevelser.

6 bøger om året

Vore elever skal læse 6 bøger om året som en del af deres danskpensum. Det er bøger, som hentes fra skolens kanon og alle bøgerne afsluttes med en bograpport. De fleste elever er kommet rigtig langt, andre har fortsat noget til gode. Vi har oplevet, at mange elever forbedrer deres læsehastighed og -sikkerhed ved den daglige halve times læsning. Det kan godt foregå hjemme og anbefales varmt til alle.