Nr. 10 -  16. marts 2012

Tornerose

4. klasse opførte i går eftermiddags eventyret, Tornerose, som skuespil for forældre, søskende og særlige gæster. Eleverne har trænet i lang tid med replikker, kulisser og tøj. Det har de gjort godt og de har arbejdet med tekster og fremførelse under Benedikte Backs ledelse. Stort set hvert år har vi udvalgt et teaterstykke, som 4. klasse arbejder med og præsenterer. Også i år gjorde de det rigtig godt. Torsdag formiddag var der generalprøve for de yngste årgange på Gideonskolen, og i år havde vi inviteret de ældste børn fra børnehaven Uglebo til at se med. Flere af disse børn skal starte i Gideonskolens børnehaveklasse til august 2012. Ikke mindst derfor var det ekstra hyggeligt. I dag, fredag, den 16. marts 2012, har alle elever på skolen haft lejlighed til at se teaterstykket. Så blev alt pakket sammen og gemt væk til næste gang. Tak for jeres indsats.

DONG

Eleverne i 9. klasse har i dag været på besøg på DONG. Det er en tilbagevendende begivenhed, som hører sammen med både geografi, fysik og biologi. Det er ikke mindst interessant i lyset af DONGs udvikling af ny energi samtidig med, at man fortsat benytter fossile brændstoffer rigtig meget. Det er et godt tilskud til undervisningen at se, høre, lugte og fornemme energiproduktionen.

Uddannelsesansøgninger

Eleverne i 9. klasse har afsendt deres ansøgninger til næste led i uddannelsen. Der har været mange led i processen, og den har været nyttig både i hjemmet og på skolen. 4 elever har valgt 10. klasse forskellige steder og 4 elever har valgt gymnasiale uddannelser. Alle er således på vej med deres ungdomsuddannelse. Tillykke med det.

Besøg i børnehaveklassen

Også i denne uge har vi haft gæster i børnehaveklassen. Det er de kommende elever, som er på besøg. Vi er næsten færdige med denne runde, og regner med inden påskeferien at give alle klar besked om plads.

Musik på Tværs

I næste uge skal eleverne i 5. og 6. klasse overvære en koncert med Sjællands Symfoniorkester. Den finder sted på onsdag, den 21. marts 2012 kl. 10 i Koncerthuset på Rosenørns Allé i København. Vi havde i sidste uge besøg af en af musikerne, som fortalte om sit liv og sit spil. Vi har desuden forberedt eleverne ved gennemgang af lidt af den musik, de skal opleve. Samarbejdet med Sjællands Symfoniorkester har fungeret i rigtig mange år. Vore elever får en stor musikoplevelse på denne måde.

Mange aktiviteter

Der er gang i mange aktiviteter i skolegården. Vi kan virkelig mærke at foråret er kommet. Det er ganske vist stadig lidt koldt om morgenen, men det er rigtig varmt i solen. Eleverne sjipper, danser, løber, spiller bold og har fundet yoyoerne frem. Det er sundt og festligt.