Nr. 09 -  09. marts 2012

Forældre-elev-lærer

Det blev en rigtig hyggelig og dejlig eftermiddag og aften i onsdags til forældrekonsultationerne. Den gode stemning skal sikre den gode forståelse. Med få undtagelser kom vi igennem alle samtaler med forældre og elever. Der var også tid til at mødes med andre forældre i den gule forhal, mens man ventede på sin tid. Tak til alle forældre, som forsødede tilværelsen for alle med lidt kage til kaffen. Det er dejligt at kunne lægge vægt på opmuntringer og den gode historie, selv om der også ind imellem er brug for at lave klare aftaler om planer og adfærd fremover. Tak til alle, som deltog og bidrog til den gode stemning.

Bonusture

I denne uge har vi afviklet en del af de bonusture, som eleverne har "købt" med deres bonus. Det gælder besøgene på McDonald’s og bowling. I næste uge vil vi forsøge at afvikle de resterende ture. Det gælder bl.a. skøjte- og svømmeturen. Vi forsøger at lægge planerne, så de griber mindst ind i den daglige undervisning.

Optagelse.dk

Eleverne i 9. klasse er kommet rigtig langt med deres uddannelsesansøgninger. Det er en lang og vigtig proces med tid til afklaringer om valg af ungdomsuddannelse og ønske af uddannelsessted. Eleverne er færdige med deres del og skolen er færdig med sin del. Nu er det tid til at underskrive. Det skal foregå digitalt. Forældrene har fået information om det ved konsultationerne i onsdags. Vi arbejder på at alt er i orden, så det sidste "klik" i afsendelse af ansøgningerne kan finde sted på onsdag, den 14. marts 2012.

Oplæsningskonkurrence

På torsdag, den 15. marts 2012, deltager vores 7. klasse i en oplæsningskonkurrence med udvalgte tekster af H. C. Andersen. Vi konkurrerer mod andre skoler i Region Hovedstaden. Arrangementet finder sted på Frederiksberg Hovedbibliotek. Vi har deltaget i dette en række år og har hver gang haft en god oplevelse. Vi har endnu ikke vundet, men satser på det hvert år. Eleverne skal vise passende indlevelse og dramatisk oplæsning for at vinde. Det synes vi, at vores 7. klasse gør. I dag har eleverne i 9. klasse været med til at bedømme kandidaterne i 7. klasse og de to bedste er udvalgt til at være med. Hele klassen deltager som backup. Held og lykke.

Gideonskolen nr. 2

I fredags offentliggjorde Jyllandsposten en karakterliste over alle skoler i landet. Den er baseret på Ministeriets tal fra elevernes afgangsprøver i maj/juni 2011. Til vores store glæde og overraskelse fremstod Gideonskolen på listen som nr. 2 med et gennemsnit på 8,88. Listen er ikke helt sammenlignelig med den Undervisningsministeriet offentliggjorde i august 2011, som var baseret på prøver i maj/juni 2010, hvor Gideonskolen var nr. 1. Den nye liste er f.eks. ikke korrigeret for socioøkonomiske forhold, og den samlede liste siger derfor ikke på samme måde som den forrige noget om kvaliteten af skolerne og undervisningen. Pressen har specielt interesseret sig for matematisk problemløsning. Landsgennemsnittet er nemlig faldet til 5,9. Gideonskolens gennemsnit på dette område er 10,2. Det glæder os, at vi stadig kan sammenligne os med de bedste.