Nr. 08 -  02. marts 2012

Foråret er på vej

Vi er begyndt på marts måned. Det er ifølge kalenderen den første forårsmåned. Vi har da også oplevet rigtig dejlige dage i slutningen af vinterferien. Solen har skinnet og det har givet varme om dagen, selv om nætterne fortsat er kolde. Legene i skolegården ændrer karakter. Nu kommer sjippetovene frem og vi ser bolde til "kast mod væg". Nogle elever får lyst til at lægge overtøjet, men det er nok lidt for tidligt. Marts er en svigefuld måned. Bedst som vi vejer forårsluft kommer sneen tilbage, og det bliver koldt. Derfor skal eleverne fortsat være klædt varmt på, når de kommer om morgenen. Marts er i øvrigt en rigtig god arbejdsmåned. Der er mange reelle skoledage, og vi kan komme rigtig langt. Vi ønsker hinanden et rigtig dejligt forår.

Konsultationer

I denne uge har vi sendt invitationer til forældrekonsultationer med hjem. De afholdes på onsdag, den 7. marts 2012. Det er lidt misvisende at kalde det forældrekonsultationer. Det er skole-hjem-samtaler, og det er rigtig vigtigt, at eleverne er med. Vi har som sædvanlig givet mulighed for at ønske et tidsinterval til disse samtaler. Vi vil gøre vort bedste for at planen lægges, så forældrenes ønsker tilgodeses, men der vil altid være undtagelser. Det beklager vi selvfølgelig, men der er kun plads til tre samtaler i timen. Tidsplanen lægges på skolens hjemmeside i løbet af weekenden og sendes også med eleverne hjem på mandag. Velkommen til skole-hjem-samtaler.

Undervisningsrapporter

Forud for skole-hjem-samtalerne sender vi elevens undervisningsrapport hjem. Samtalen kan tage sit udgangspunkt i den. Det er altid en god anledning til at rette misforståelser og forklare sammenhænge. Undervisningsrapporten sendes med eleven hjem på mandag eller tirsdag. Den frigives på Gideonweb i løbet af weekenden. Forældre, som har personlig adgangskode, kan se rapporten på websiden.

Fair-play

I går uddelte vi dette års fair-play medaljer til to af skolens hold fra Billesborgcup. De to hold har efter medarbejdernes vurdering udmærket sig ved at være opmuntrende og hjælpsomme og fremme det gode kammeratskab i forbindelse med turneringen. Det var ikke let at udvælge holdene. Det generelle billede for alle hold er rigtig positivt. Tillykke til medaljetagerne og tak til alle for rigtig godt spil og kammeratskab.

Bonusture

Ved bonusbutikken før vinterferien kunne eleverne vælge at "købe" en tur på skøjtebanen, til bowling, bordtennis eller McDonald's. Disse ture forsøger vi at afvikle i de nærmeste par uger.

Musik på Tværs

På fredag, den 9. marts 2012 besøger en musiker vores 5. og 6. klasse. Det er en forberedelse til den store koncert med Sjællands Symfoniorkester lidt senere på måneden. Musikeren fortæller om sit liv og sit instrument og giver prøver på sit spil. Derefter skal eleverne forberedes på et musikstykke, som de skal opleve live i Koncerthuset på Rosenørns Allé i København. Mere om dette senere.