NYHEDSBREV

Nr. 07 -  17. februar 2012 

Det går godt

Midtvejsmødet i torsdags, den 16. februar 2012, var pænt besøgt. Det er en tradition på Gideonskolen, at vi mødes på dette tidspunkt for at få en halvårsrapport om livet på skolen. Skolelederne så med glæde tilbage på skolefesten i november 2011. Det var en fantastik anledning til at fejre 10 år i Vallensbæk og køb af ejendommen. Det var en glæde at lytte til hilsenerne fra de særligt indbudte gæster. Opbygningen af skolen siden starten i august 1997 har kostet stor arbejdsindsats og meget engagement. Det gør det ekstra dejligt at kunne nå så fornemme mål. Skolens økonomi er sund. Også i 2011 bliver der et godt overskud. Det er specielt positivt i et år, hvor vi har købt ejendommen. Handelen indebærer en besparelse på driften, som letter økonomien både nu og på sigt. 

Elevsituationen er gunstig. Der er ingen aktuelle ledige pladser og alligevel har der været usædvanlig mange henvendelser og ansøgninger siden august 2011. Vi har måttet sætte midlertidig stop for nye ansøgninger, fordi vi simpelthen ikke kan nå at administrere de mange henvendelser. Vi forventer at have ca. 150 elever på skolen til august 2012. Det stiller ekstra krav til plads - især i det store lærecenter. Skolens undervisning ligger i et stabilt leje. Der er væsentlige grundelementer, som vi holder godt fast i og andre områder, som evalueres og fornyes. Vi har fundet en god form på opfølgning i forhold til de enkelte elever. Vi har ansøgt om ekstra ressourcer til elever med særlige behov også til næste skoleår. Det generelle billede af skolens testninger ser rigtig godt ud, og vi kan se, at de initiativer, vi har taget generelt virker tilfredsstillende. Alt i alt går det faktisk godt på Gideonskolen på alle områder. 

Uddannelsesplaner

Eleverne i 9. klasse er langt med deres ansøgninger til ungdomsuddannelserne. Ansøgningerne skal påtegnes af forældre og skole, og elevernes aktuelle karakterer skal påføres. For elever, som søger gymnasiale uddannelser skal skolens give en egnethedserklæring. Den skal forældrene forholde sig til før ansøgningen signeres. Vi arbejder på at alt dette skal være færdig til endelig underskrift ved forældrekonsultationerne i marts. 

Terminsprøver

Så er terminsprøverne overstået for denne gang. Eleverne i 9. klasse har arbejdet fornuftigt med det i den forløbne uge. De sidste prøver skal tages i dag. Det er altid en særlig arbejdssituation, som giver lidt ekstra opmærksomhed og oftest også et godt resultat, fordi alle yder lidt ekstra. 

Bonusbutik

I går var det igen tid til bonusbutik. Det er en festdag, som huskes, og det er en glæde at tilbyde eleverne lidt ekstra for deres gode og solide indsats. Den gule forhal ånder af liv og spænding og der snakkes og peges og vælges blandt de mange tilbud. I løbet af den kommende tid vil vi tage eleverne med til de "events", som de har købt. Det kan være bowling, skøjtning, svømning m.v. 

Vinterferie

I næste uge er der vinterferie. Det er en tiltrængt pause i det daglige arbejde. Det er en god anledning til at give familierne mere tid til hinanden. Det er tid til at lade op og rette opmærksomheden på den næste periode i skoleåret. Bemærk venligst, at der ikke er nogen SFO i vinterferien. 

Forældrekonsultation

Onsdag, den 7. marts 2012 har vi planlagt konsultationer. Det vil foregå i tidsrummet 14 - 21.

Se flere billeder fra ugen, tryk HER