Nr. 03 -  20. januar 2012

Billesborgcup

Billesborgcup er et indendørs fodboldstævne, som vi har deltaget i gennem en del år. Det arrangeres af Billesborgskolen, og vi er tre kristne friskoler, som spiller med og mod hinanden. Stævnet afvikles i Ravnsborghallen i Herfølge og vi kører frem og tilbage i bus og privatbiler. De deltagende elever fordeles på hold i to puljer. Vi stiller med tre hold i pulje 1, som er elever fra 4. til 6. klasse. Vi har to hold i pulje 2, som er fra 7. til 9. klasse. Holdene er sammensat af elever, som har ønsket at være med. Der har ikke været plads til alle, som har meldt sig, men vi tager også de ekstra med, som så skal være "heppere". Træningen startede i mandags med pulje 1. I dag, fredag har det været pulje 2, som trænede. På mandag fortsætter træningen. De involverede elever får nærmere besked om programmet, når vi nærmer os stævnet, fredag, den 27. januar 2012.

Amalienborg

I fredags, den 13. januar 2012, sendte vi en lille delegation til Amalienborg med Gideonskolens hilsen til dronning Margrethe i anledning af dronningens 40 års jubilæum som regent. Eleverne havde en rigtig spændende og interessant oplevelse ved at komme indenfor på slottet og se og fornemme atmosfæren. De oplevede vagtskiftet kl. 12 - men - desværre, de fik ikke hilst på dronningen.

Dyrs velfærd

I onsdags, den 18. januar 2012, deltog vore elever fra 7. klasse i en arbejdsdag på Det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Det var første gang de besøgte fakultetet. Det blev en spændende udfordring, som vore elever tog godt imod.

Læseteater og skuespil

I sidste uge blev 3. klasse introduceret til deres læseteater. Det er et årligt tilbagevendende program i danskundervisningen. Det er en sjov og anderledes udfordring. 4. klasse har i denne uge fordelt roller til årets skuespil. Forældre og søskende bliver inviteret til at overvære forestillingen, når eleverne er klar.

Midtvejsmøde

Torsdag, den 16. februar 2012 kl. 19:00 inviteres alle skolens forældre til midtvejsmøde. Vi glæder os til igen at samle skolens forældre til et orienterings- og klassemøde. Halvdelen af skoleåret er gået, og vi synes at det er en god idé at samle forældrene til midtvejsmøde. Skolens leder giver en orientering om "rigets tilstand" og derefter er der tid til at mødes med klasselæreren og klassens øvrige forældre. Vi vil specielt mødes med forældre til elever i 9. klasse for at orientere dem om tilmelding til ungdomsuddannelserne og de afsluttende prøver. Mere om dette senere.

Førstehjælpskursus

I tirsdags, den 17. januar 2012, fik 7. klasse en introduktion til livreddende førstehjælp af skolens sundhedsplejerske. Eleverne har nu lånt et "fantom", så de den næste uge kan træne nogle af de færdigheder, de har lært.

UU-vejleder

9. klasse havde i onsdags, den 18. januar 2012, tid sammen med Jakob Hammer-Helmich, som er UU-vejleder. Han fortalte om uddannelses- og erhvervsvalg og rådgav eleverne i forbindelse med den forestående proces omkring tilmelding til ungdomsuddannelserne.