Nr. 02 -  13. januar 2012

40 år for Danmark

Dronning Margrethe II har 40 års jubilæum på søndag, den 15. januar 2012. Hendes far, Kong Frederik IX, døde den 14. januar 1972 og dagen efter blev kronprinsesse Margrethe udråbt til dronning. Det skete på balkonen på Christiansborg Slot. Den daværende statsminister, Jens Otto Krag, udførte den lovbestemte handling og råbte ud over pladsen i alle retninger: "Kong Frederik den Niende er død - længe leve hendes majestæt, dronning Margrethe den II." Det er en begivenhed, som os der er gamle nok, ikke glemmer.

Det er nu 40 år siden, og regentens jubilæum fejres i denne uge. Vi hylder vores dronning for den mangeårige og fornemme indsats, som hun har udført med dygtighed, værdighed og stor indlevelse. De danske konger har ved deres indsættelse valgt et motto for deres liv. Dronning Margrethes er: "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke!" Som afslutning på sin nytårstale til det danske folk er det ufravigeligt, at hun slutter således: "Gud bevare Danmark!" For hende er det en hjertesag at bringe sin tro frem i lyset. Hun har sammen med prins Henrik formået at fastholde det danske monarkis betydning i en tid, hvor man andre steder diskuterer kongedømmets værdi for nationen. I Danmark er der ingen tvivl. Vi er glade og stolte af vores dronning og hele hendes hus. Vi vil derfor sige: "Gud bevare dronningen!" Vore elever har i den forløbne uge skrevet og tegnet hilsener til vores dronning. I dag har vi afleveret de samlede værker som en hilsen fra Gideonskolen.

Uddannelsesmesse

I går, den 12. januar 2012, deltog vore elever fra 9. klasse i en uddannelsesmesse i Bella Centret. Temaet var: "Udannelse uden grænser". Eleverne mødte repræsentanter for de videregående uddannelser. Dagen er et led i elevernes forberedelse til valg af uddannelse.

Kloning og kønne planter

I går, den 12. januar 2012, deltog vore elever fra 8. klasse i en arbejdsdag på Det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Vi har været der en del gange før, og det er et flot arrangement, som ledes af de studerende. Vore elever arbejdede i fakultetets laboratorium.

Billesborgcup

Vi er også i år inviteret til Billesborgcup. Det er et indendørs fodboldstævne, som afholdes den 27. januar 2012. Det gælder specielt de fodboldglade elever fra 4. klasse og op. Eleverne konkurrerer i to puljer: 4. til 6. klasse og 7. til 9. klasse. I denne uge har der været mulighed for tilmelding. De næste par uger vil vi bl.a. træne fodbold i idrætstimerne.

Bestilling af mælk

I sidste uge fik alle elever, som aktuelt modtager mælk på skolen, en bestillingsfolder med hjem. Der skal nu bestilles mælk til hele forårsperioden, som gælder fra den 30. januar 2012 og frem til sommerferien. Hvis eleverne skal have mælk fra denne dato, skal forældrene have bestilt og betalt mælk senest den 18. januar 2012. Denne dato gælder for betaling via nettet. Vi har ekstra foldere på kontoret, hvis nogle mangler at få, eller klik her.

Førstehjælpskursus

På tirsdag, den 17. januar 2012, får 7. klasse en del af et førstehjælpskursus. Det er skolens sundhedsplejerske som gennemgår og træner elverne i det.