Nr. 36 - 25. november 2011

Advent

På søndag er det første søndag i Advent. Det er kirkens nytårsdag. Fejringen af de store kirkelige begivenheder starter forfra med Jesu fødsel i december og fortsætter med de store højtider i foråret, bl.a. Påske og Pinse. Advent kommer fra latin: Adventus og betyder ankomsten eller han kommer. Advent er med andre ord en forberedelsestid, hvor man gør sig parat til at modtage den, der skal komme: Jesus, Guds søn, verdens frelser. Det fejrer vi i Danmark i julen. Elevernes hverdag er fyldt med indtryk, som har med den kommercielle del af julen at gøre. TV-udsendelser skal fange børnenes opmærksomhed og fylder meget i fritiden. Der er kalenderlys og kalendergaver, julebag og meget andet. Der er mange traditioner i forbindelse med advent og jul. Mange familier har deres egne valg og det har vi også på Gideonskolen. Vi vil gøre vort bedste for at flytte opmærksomheden hen på den egentlige årsag til, at vi fejrer jul: Jesu fødsel. Vi overlader derfor en del af den ydre ramme til familiens valg og samler os meget om at sikre elevernes viden og forståelse af juleevangeliet. Vi glæder os til at være sammen med eleverne i denne tid, fordi det også er en rigtig hyggelig og dejlig periode af året.

Lys på Gideonskolen

I dag har vi sat stjerner i alle vinduer og pyntet op mange steder på skolen for at skabe en smuk ramme om advent og jul. Eleverne har været med på forskellig vis til at få alting på plads. Nogle klasser har hjulpet direkte med pyntning af skolen, andre har haft forskellige projekter i undervisningen.

ABC-fest

I torsdags havde vi en lille fest for eleverne i 1. klasse. De fik deres diplomer for gennemførelse af læseprogrammet og fejrede begivenheden med at bage og hygge sig. De er alle sammen kommet godt igennem og er rigtig langt i læseprocessen. De næste måneder får de travlt med de nye materialer. Nu skal sikkerhed og hastighed trænes. Tillykke med dagen!

Glemt tøj

Vi lagde glemt tøj frem til eftersyn i forbindelse med konsultationen i sidste uge. Der er stadig rigtig meget tøj, som ikke er afhentet. Vi lægger det også frem i næste uge, men derefter bliver det gemt væk og givet til velgørende formål.

BH-klasse til august 2012

I denne uge har vi sendt brev til alle, som har ønsket plads i den kommende børnehaveklasse, som starter til august 2012. Der er rigtig mange, og vi har fortsat kun plads til 14 elever. Forældrene skal give svar tilbage senest den 2. december, og derefter vil vi vide, om der bliver plads til nogle af eleverne fra ventelisten.

Jul på Gideonskolen

Velkommen, fredag, den 9. december 2011, kl. 15:00 til et par timers festlig optakt til julen. Vi glæder os til i sang, dans, musik og tale at sætte fokus på julens centrale begivenhed.

Nyhedsbrev på e-mail

Nu er vi rigtig langt med registrering af e-mail adresser til forældre. Tak for indsatsen ved konsultationen. Vi er nu på ca. 110 forældre e-mails. Forældre, som endnu mangler at tilmelde sig opfordres til at gøre det snarest muligt (tryk her), så vi kan nøjes med at sende nyhedsbrevet via e-mail. Det vil forenkle arbejdsgangen og spare kopieringen. Forældrene får et bedre produkt, fordi den elektroniske udgave er i farver. Tak for hjælpen.