Nr. 35 - 18. november 2011

Mange samtaler

I onsdags, den 16. november 2011, afholdt vi konsultationer for alle elever og deres forældre. Det var den første konsultation i dette skoleår, og især for de nye blev det en særlig oplevelse. Skolen summede af liv og mennesker som kom og gik. Der var lagt op til fællesskab og dialog i den gule forhal for forældre og elever, som ventede. Vi havde sat videoen fra lejren på Hvidkilde til at køre, så mange kunne opleve eller genopleve stemninger fra lejren. Bortset fra 2. klasse, som har konsultationer på et senere tidspunkt, var stort set alle elever til stede og samtalerne blev gennemført som planlagt. Konsultationerne er et vigtigt led i kommunikationen mellem skole og hjem, og vi sætter meget pris på den mulighed. Tak for hjælp med kager og for god og behagelig deltagelse i konsultationen.

Nyhedsbreve via e-mail.

På nuværende tidspunkt sender vi hver uge nyhedsbreve via e-mail til ca. 60 personer. Der er ca. 100 familier på skolen, så vi mangler fortsat en del forældre på listen. Lige nu er i vi en overgangsperiode, hvor nyhedsbrevene sendes på e-mail og også deles ud ligesom tidligere til alle elever om fredagen. På sigt vil vi alene sende nyhedsbrevet på e-mail. Der kan selvfølgelig være enkelte, som fortrækker den trykte version. Det vil vi også gerne respektere. Vi tror dog at stort set alle forældre har e-mails og derfor opfordrer vi endnu engang forældre til at tilmelde sig den elektroniske udgave. Sådan tilmelder man sig: Gå ind på Gideonskolens hjemmeside. Vælg "Nyhedsbreve". Lige under overskriften klikker man på "Nyhedsbreve på e-mail". Derpå udfyldes formularen og sendes. Det er ganske enkelt.

Vi pynter op til jul

På næste fredag, den 25. november 2011, pynter vi op til jul. Søndag, den 27. november 2011, er første søndag i Advent, og vi plejer at være klar til den dag. En del af eleverne hjælper os med at sætte dekorationer og stjerner op. Andre elever har en kombination af almindelig undervisning og noget lidt ekstra. Vi glæder os til igen at gå ind i advent med Gideonskolens velkendte stjerner og andre dekorationer, som lyser op i lokalområdet.

Jul på Gideonskolen

Velkommen, fredag, den 9. december 2011, kl. 15:00 til et par timers festlig optakt til julen. Vi glæder os til i sang, dans, musik og tale at sætte fokus på julens centrale begivenhed.

Frost og kulde

Vi slipper ikke fri for frost og kulde. Mon ikke sneen også lægger sig, når vi kommer lidt længere frem. Det kræver forberedelse både på skolen og i familierne. Eleverne skal være klædt på, så de kan holde varmen - også når de er ude i frikvartererne. Vi skal gøre vort bedste, så adgangsveje og stisystemer på skolens grund er ryddet. Følg med i vejrudsigterne og være klædt rigtigt på. Husk også reflekserne.

1. klasse læser

I denne uge blev 1. klasse færdig med deres læseprogram. Vi tester eleverne for at sikre, at grundlaget er i orden. Herefter starter en periode med intensiv læsetræning. Det gælder om at styrke den enkelte elevs sikkerhed og hastighed, så læsningen bliver flydende. Det bliver rigtig spændende.