NYHEDSBREV

Nr. 34 - 11. november 2011 

Konsultationer

På onsdag i næste uge, den 16. november 2011, kl. 14 - 21 er der konsultationer. Invitationen gælder forældre og elever, og vi glæder os til at se alle familier. Det er den første konsultation i dette skoleår, og især for de nye er det en særlig oplevelse. Vi ønsker at det skal være en hyggelig stund med børnene i centrum. Det kan være, at der er noget vi gerne vil tale med forældrene om alene, men der er altid noget, som både børn og forældre er sammen om. Vi har i tirsdags sendt en seddel med hjem, så forældrene kan angive en ønsket tid. Vi gør vort bedste for at imødekomme familiernes ønsker, men af og til står vi med en umulig opgave. Vi tilstræber så, at komme så tæt på, som det er muligt. I løbet af weekenden vil tidsplanen være færdig. Den offentliggøres på skolens hjemmeside og sendes også med hjem på mandag i papirudgave. Skulle der være behov for ændringer beder vi forældrene om at ringe til skolen, så vi kan koordinere ændringerne. 

Undervisningsrapporter

Undervisningsrapporterne sendes med eleverne hjem på mandag eller tirsdag i næste uge. Der vil være en kopi, man kan beholde, og en som skal sendes med i skolen igen eller afleveres ved konsultationen i underskrevet stand. Senest på søndag vil undervisningsrapporterne kunne læses på Gideonweb. Det gælder dog kun de forældre, som har sikret sig adgangskode til deres egne børn. Undervisningsrapporten beskriver på forskellig måde elevens udbytte af undervisningen. Den danner grundlag for konsultationen på onsdag i næste uge. Husk at rose eleven for den gode udvikling og opmuntre til fortsat dygtig og god indsats. 

Lys på med Ludvig

Eleverne i 4. klasse har i november særlig fokus på reflekser og lys på cyklen. Eleverne har fået udleveret en del materialer, og der arbejdes med forskellige muligheder via nettet. Det er jo en mørk tid, og det er vigtigt for alle elever at blive set, når man færdes til og fra skole. Vi har fulgt programmet "Lys på med Ludvig" i nogle år og synes om de spændende indfaldsvinkler. Forældre kan følge med på www.lyspaa.dk. Det er Cyklistforbundet og Rigspolitiet, som arrangerer. 

Tastatur-kursus

I denne uge har 3. klasse et intensivt kursus i "blindskrift" i forbindelse med brug af tastaturet til computeren. Det er en sjov - og lidt krævende - udfordring. Hver dag (bortset fra onsdag) træner de fra 9 - 11:15. Det er Benedikte Back, som leder træningen. Det har hun gjort i mange år. Vi giver en introduktion til blindskrift, men vi kan ikke nå at automatisere funktionerne. Eleverne skal selv arbejde videre på egen hånd, så de bliver dygtige til at skrive ved computeren. I næste uge er det 4. klasses tur. God fornøjelse. 

Jul på Gideonskolen

Af hensyn til forældrenes planlægning skal vi oplyse, at årets familiesamling i anledning af julen finder sted på Gideonskolen fredag, den 9. december 2011, kl. 15:00. Vi ved, at det for nogle forældre er lidt tidligt, men håber på at man kan "flekse" på jobbet, så det kan lade sig gøre at deltage.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER