Nr. 21 - 10. juni 2011

God Pinse

Vi har pinseferie de næste par dage. Der er fri på mandag, fordi det er 2. Pinsedag. Det er så også den sidste "skæve" fridag i dette skoleår. Pinse er kirkens fødselsdag. Jesus var faret til Himmelen 10 dage før og som lovet sendte han en "anden talsmand", som skulle være hos disciplene altid. Det er Helligånden, som kom til jord Pinsedag. Pinse er også en jødisk fest, derfor var mange samlet i Jerusalem dengang. Disciplene ventede på Helligåndens komme på øverste etage i et hus i byen. De var ikke i tvivl om, at Helligånden kom. Det, der skete var så usædvanligt, at de ville huske det altid. Der kom et "kraftigt vindstød" indendøre - der var "tunger af ild" der viste sig for dem - de talte andre sprog. Kort sagt: der var en forvirring, som blev tydelig for mange andre i byen. Jesu discipel, Peter, stod frem og forklarede, hvad der skete. Nogle forstod det og sluttede sig til dem - næsten 3000. Andre rystede på hovedet og gik videre. Pinsen regnes derfor for kirkens fødselsdag. Også i de efterfølgende dage var der mange, som sluttede sig til den første menighed. Det har bredt sig siden dengang over hele jorden. I dag regner man med at der er omkring 2 mia. kristne på jorden og tallet er voksende. I hver ny generation skal mennesker tage stilling til, om de ønsker at tro på Jesus Kristus som Guds søn og verdens frelser, eller om de vil ryste på hovedet og gå videre. Glædelig Pinse.

SFO i sommerferien

Elever, som er tilmeldt SFO, har mulighed for at benytte SFO’en i de to uger af sommerferien, vi holder åbent. Det gælder den første og den sidste uge af sommerferien. Hvis man har brug for det, skal man kontakte Ingelise Johansen, som har tilmeldingsskemaer. Vi beder om at det sker i løbet af næste uge, så vi senest fredag, den 17. juni har overblik over behovet, så vi kan planlægge aktiviteter og aftale med medarbejdere.

Mælk til næste skoleår

I denne uge har alle elever modtaget besked fra Dansk Skolemælk. Det er tid til at bestille mælk til næste skoleår. For de fleste forældre er det en kendt procedure. Vær opmærksom på deadline, så mælken er klar, når vi starter skoleåret. Den første dag, der udleveres mælk efter ferien er tirsdag, den 16. august 2011. Alle nødvendige oplysninger fremgår af folderen. Vi er gerne behjælpelig, hvis der er brug for det.

FSA-prøve

På onsdag, den 15. juni 2011, har 9. klasse deres næste mundtlige prøve. Det er Folkeskolens Afgangsprøve i fysik. Derefter er der kun én prøve tilbage i historie. Det er mandag, den 20. juni 2011.

Bonusbutik

I går, torsdag, den 9. juni 2011, havde vi den sidste bonusbutik i år. Det var elever fra 9. klasse, som havde opgaven med at hjælpe alle de andre elever til rette. Det var så "sidste gang" for 9. klasses elever. Eleverne fik lejlighed til at købe nyttige ting og sager samt at betale for forskellige begivenheder, de så senere kan deltage i. Det blev igen en festlig dag for alle.

Afslutningsfest

Skolens afslutningsfest er torsdag, den 23. juni 2011 kl. 15:30. Vi håber, alle skolens familier har mulighed for at deltage.