Nr. 18 - 19. maj 2011

Årsmøde 2010

I onsdags samledes forældre og medarbejdere til Årsmøde på Gideonskolen. Det var som altid en god anledning til at gøre status. Hvor kommer vi fra - og hvor er vi på vej hen? Skolens beretning fremgår af årsrapporten, som blev udleveret til alle tilstedeværende. Forældre, som ikke var tilstede, kan få den udleveret ved henvendelse til skolens kontor. Det gennemgående træk i beretningen var glæde, tilfredshed og positive forventninger. Hverdagen fungerer godt på skolen og eleverne udvikler sig generelt godt både fagligt og personligt. Der er en fin stabilitet i medarbejderstaben og vores team er vel indarbejdet. Palle Kristensens tilsynserklæring fokuserede på skolens læseinitiativer og børnenes udvikling på dette område. Skolens arbejde blev rost, og erklæringen konkluderer ud fra en helhedsvurdering, at Gideonskolen står mål med, hvad der er almindeligvis kræves i folkeskolen.

Skolens økonomi er sund og velfungerende, og også i 2010 har der været et fint overskud. Skolen er klar til at købe ejendommen, og den økonomiske prognose omkring det ser sund ud. Købet indebærer en reduktion i ejendomsudgifterne i forhold til nu. Nu venter vi på bankens og kreditforeningens tilsagn. Valg til bestyrelsen blev genvalg som foreslået, og som suppleant for de forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer blev Lene Hammer-Helmich valgt. Tak til Lian Langholm for at være beredvillig på den post gennem flere år. Alt i alt et godt og konstruktivt årsmøde - tak for det.

Feedback

I ugens løb besøgte 3. klasse Experimentarium og havde en rigtig spændende dag. 5. klasses besøg på FDM Sjællandsringen var en stor oplevelse med megen teknik og teori. Det blev en øjenåbner for de fleste. 4. klasse fik deres tur i Ishøj svømmehal i onsdags, og det var en frisk og fin oplevelse. Der er en del billeder fra flere af disse ture, som kan ses på skolens hjemmeside.

Skolerejse til Berlin

På mandag, den 23. maj 2011, rejser 8. klasse til Berlin sammen med Ulla Hansen og Simon Jørgensen. Det er tredje gang vi har en klasse til Berlin med samme lærerteam. Vi har rigtig gode erfaringer med dette arrangement. Eleverne rejser med bus frem og tilbage og bor centralt i Berlin, så de let kan komme til de valgte seværdigheder. Forældrene bliver dagligt opdateret om elevernes aktiviteter via skolens hjemmeside.

"Hane til hav"

På mandag, den 23. maj 2011, skal 6. og 7. klasse til Spildevandscenteret i Avedøre. De bliver hentet af "vandbussen" her på skolen kl. 12 og er tilbage igen kl. 14:45. Eleverne ser rensningsanlægget og udfordres til at overveje rent vand i hanerne i lyset af de globale forventninger til klimaændringer og ekstrem regn.

1. hjælp

7. klasse modtager på tirsdag en praktisk undervisning om livreddende 1. hjælp af skolens sundhedsplejerske.

BH-klasse

Elever til den kommende BH-klasse mødes med deres forældre på Gideonskolen på fredag, den 27. maj 2011 kl. 14:30. Det er første gang klassen mødes samlet og vi glæder os til at se dem alle sammen.