Nr. 12 - 01. april 2011

O, Happy Day

I eftermiddags har vi haft skolens forårsfest. Overskriften var "O, Happy Day". De glade dage har der været mange af på Gideonskolen. Ved indvielsesfesten i 2001 af skolens bygning var det Etta Cameron som sammen med elever fra skolen sang den berømte sang. Siden har der været mange anledninger til at synge: "O, Happy Day". Vi har sikkert også som familier og enkeltpersoner begivenheder, som giver os anledning til at synge den første strofe: "O, Happy Day". Indholdet af sangen er ganske klart. Det handler faktisk ikke om en hvilken som helst dag - det handler om den dag: "When Jesus washed my sins away" - "da Jesus rensede mine synder bort". Vi finder nok ikke en tydeligere tekst i forbindelse med den forestående Påske. Det er kernen i Påskens hændelser. Jesus døde, så Gud kunne tilgive os vor synd og dermed igen have fællesskab med os. Jesus sejrede over korset og døden og opstod igen. Nu inviterer Gud os til at komme tæt på og følge Hans plan om den vej, som er banet til Himlen.

Generalprøve

I mandags, den 28. marts 2011 var der generalprøve i biologi for eleverne i 9. klasse. Internetprøven var arrangeret af Undervisningsministeriet, og den forløb godt. Vi havde ind imellem små ventetider på svar fra den centrale server, men prøven blev afviklet som forventet, og vore elever klarede sig desuden ganske godt.

DONG

9. klasse besøgte DONG i onsdags, den 30. marts 2011. Det er en af vore faste besøg på dette klassetrin. Det er et imponerende bygningsværk og for de fleste noget overvældende. Med tanke på den aktuelle debat om grøn energi og problemet med atomkraftanlæg i Japan, er det nyttigt at forholde sig til dansk el-produktion. Rundvisningen og informationen var meget relevant, og det er lettere at forholde sig til dampturbiner, generatorer og transformatorer, når man har set det i virkeligheden. Alt i alt et rigtig godt besøg.

Koncert

I går afsluttede 3. og 4. klasse deres projekt: "Musik på tværs". Gennem hele skoleåret har der været forskellige initiativer med besøg af musiker, gennemgang af musikværker og nu en afsluttende koncert med Sjællands Symfoniorkester. Koncerten fandt sted i Københavns Konservatoriums koncertsal på Rosenørns Allé i København. Hvis man ikke har oplevet et symfoniorkester i en koncertsal før, er det en overvældende oplevelse. Musikken kommer meget tæt på og der er en fylde og en dynamik, som ikke kan fornemmes på f.eks. et TV eller en iPod. Vore elever havde en meget flot oplevelse.

Prøveafvikling

Aktuelle informationer om Folkeskolens Afgangsprøve på Gideonskolen er klar på skolens hjemmeside. Der er enkelte åbne områder, som skyldes fag i udtræk. Den 14. april må vi give besked om, hvilke fag der er udtrukket. Derefter rettes de oplysninger til, så de entydigt viser prøveafviklingen i maj og juni.